На Закарпатті підсумували результати транскордонного співробітництва і намітили плани на найближчу перспективу

2019-03-25 15:12:32
21 березня вс.Нижнє Солотвино Ужгородського району у комплексі«Деренівська купіль»відбулась міжнародна заключна конференція програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна»на 2007-2013 рр.

У її роботі взяли участь представники національних, регіональних та місцевих органів влади чотирьох країн та отримувачі грантів-бенефіціари з державного та приватного секторів.
    Відкрив конференцію голова Спільного Технічного Секретаріату ПрограмиАронСокач. Від імені Органу Управління Програми з вітальним словом виступив його голова,заступник Державного секретаря з питань регіонального та транскордонного економічного співробітництва Міністерства закордонних справ та торгівлі УгорщиниПетер Кіш-Парціу. Посадовець відзначив важливість функціонування інструменту Європейського Сусідства і Партнерства для всіх чотирьох країн-учасниць і зазначив, що фінансова підтримка транскордонної співпраці з фондів ЄС є додатковим стимулом у нівелюванні диспропорцій у розвитку прикордонних територій та активного зростання соціально-економічних показників діяльності регіонів.  
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, вітаючи учасників конференції, повідомив, що проекти, які були реалізовані в області у 2007-2013 роках стали доброю інвестицією у збереження культурної спадщини нашого краю,розвиток туризму, підприємництво, охорону здоров’я,безпеку населення, управління водними ресурсами та збереження лісу.Загалом уЗакарпатській області було втіленопонад 80 проектів намайже 26 млн євро.
У 2017 році відбулися дваконкурси проектів вже нового періоду Програми на 2014 – 2020 роки.Планується реалізація п’яти великихінфраструктурнихпроектівна суму понад 10 млн євро.Зокрема, заплановано модернізацію дороги між нашою областю і Пряшівським краєм Словаччини,будівництво полігону твердих побутових відходів і заводу з переробки сміття в с.Яноші Берегівського району,будівництво дамби і берегоукріплення на р.Тиса, збереження лісів у прикордонній зоні зі Словаччиною,співпраця у сфері інформаційних технологій з Угорщиною. Також передбачено реалізацію 25-ти малих проектів на суму майже 9 млн євро.
Керівник краю запевнив присутніх, що реалізацію всіх проектів візьме під свій особистий контрольі побажав учасникам конференції плідної роботи таспівпраціна благо жителів наших країн.









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00