У Тячівській РДА відбувся семінар-навчання "Сільський туризм: з чого розпочати та як досягти успіху"

2018-10-22 17:09:03

На виконання Програми, розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016-2020 роки, за сприяння департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, спільно з Тячівським центром зайнятості минулого тижня в Тячівській РДА проведено семінар-навчання на тему: «Сільський туризм: з чого розпочати та як досягти успіху».


Метою проведення тренінгу було ознайомлення аудиторії з аспектами розвитку сільського зеленого туризму як виду підприємницької діяльності та визначення перспективних ніш ведення бізнесу.
Із вступним словом виступила Любов  Когуч  – начальник управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації, яка інформувала присутніх щодо правових підстав надання послуг з тимчасового проживання та харчування в садибах сільського та агро-туризму.
Відтак Богдан  Пранничук  – голова Закарпатської обласної спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні, розповів про українську практику, сучасний стан та перспективи розвитку сільського туризму (агротуризму).
Щодо категорізації і стандартизації агротуристичних об’єктів і сільського туризму повідомив Павло Горішевський – голова Івано-Франківської обласної Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Також в заході взяли участь: директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілка та  заступник директора Тетяна  Дочинець, – викладач кафедри туризму УЖНУ Руслана Кривенкова, Василь Хома– засновник фестивалю «Гуцульська бринза», в.о. начальника відділу зовнішньо економічних зв’язків, інвестицій, туризму та рекреації управління економічного розвитку і торгівлі державної адміністрації – Діана Мойш, фахівці відділів Тячівської РДА.
Семінар був пізнавальний для всіх бажаючих, які зацікавлені в розвитку сільського зеленого туризму.Також присутні мали змогу переглянути відеоролики щодо розвитку сільського туризму Закарпаття та отримати роздатковий матеріал про Сільські садиби Закарпаття. Наприкінці заходу відбулося урочисте вручення сертифікатів учасникам семінару-навчання.











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00