Питання реформування медицини та утримання автомобільних доріг в зимовий період обговорили на нараді РДА

2018-10-31 15:18:09

        

У вівторок, 30 жовтня, у Тячівській райдержадміністрації відбулася нарада з сільськими та селищними головами, яку провів голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук. Також участь в нараді взяли – перший заступник голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій,  керуюча справами, секретар виконкому Тячівської міської ради Ольга Решетар, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, організацій району.


         Насамперед присутні розглянули питання щодо проведення осіннього  призову на строкову військову службу, з приводу чого інформував заступник військового комісара Костянтин Варі. Так, на території району тривають заходи з призову мешканців району в ряди Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України  та  Державної спеціальної служби транспорту. Однак ситуація з прибуттям до призовної дільниці для проходження призовної комісії та відправкою військовозобов'язаних юнаків бажає бути кращою.
         Тому потрібна максимальна зосередженість на поставлених завданнях, тісна взаємодія між військовим комісаріатом, головами виконкомів та правоохоронними органами.  Костянтин Варі звернувся до представників органів місцевого самоврядування активізувати роботу щодо оповіщення призовників і військовозобов'язаних про їх виклик до військових комісаріатів, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом тощо.
         Наступне питання, яке обговорили учасники наради за участі начальника Тячівської філії "Райавтодор" Василя Варги - утримання автомобільних доріг в зимовий період.  Зокрема, що стосується надання і використання коштів з районного бюджету на фінансування  заходів  для проведення робіт по зимовому утриманню доріг. Також як наголосив голова РДА Василь Дем'янчук з метою покращення інфраструктури автошляхів району на наступний рік буде продовжено ремонт доріг, які не вдалося зробити на даний час.
         Як проходить реформування галузі медицини в районі інформувала директор КНП «Центр первинної медико - санітарної допомоги» Тетяна Лебедєва. Відтак звернула увагу присутніх на проблемах щодо впровадження електронної медичної інформаційної системи надання медико-санітарної допомоги, підписання декларацій з сімейними лікарями, що б дозволило ефективно витрачати державні кошти та розвивати систему охорони здоров’я. На даний час поки що не в усіх населених пунктах вдалося вирішити  питання комп'ютерного забезпечення  ФАПів та амбулаторій та впровадження швидкісного доступу до Інтернету тощо. Голова РДА Василь Дем'янчук наголосив головам місцевих рад щодо якнайшвидшого вирішення порушених на нараді питаннях у населених пунктах району.  
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  









        

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00