У Тячівській РДА відбулося засідання виїзної координаційної ради Карпатського біосферного заповідника

2018-11-09 17:20:13


С
ьогодні 09.11.18 р. відбулося виїзне засідання Координаційної ради  Карпатського біосферного заповідника (КБЗ).

 Участь у зібранні взяли представники державних адміністрацій, органів влади і місцевого самоврядування, державних лісогосподарських підприємств, громадських організацій Тячівського і Рахівського районів.
Оскільки цьогоріч Карпатський біосферний заповідник відмічає ювілейну дату - 50 років з Дня утворення, чимало вітань прозвучало на його адресу. Щирі зичення успіхів і процвітання колективу біосферного заповідника виголосив перший заступник голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, який також вручив окремим працівникам почесні грамоти державної адміністрації.
Відтак присутні приступили до розгляду питань порядку денного Координаційної ради. З основною доповіддю про становлення, здобутки і перспективи Карпатського біосферного заповідника виступив його директор, заслужений природоохоронець України Михайло Рибак.
Зокрема мова йшла про діяльність заповідника щодо виконання основних завдань, передбачених чинним законодавством та міжнародними угодами. А також розглянуто ключові напрямки роботи установи у відповідності до Проекту організації території, охорони, відтворення та рекреаційного використання природних комплексів та об'єктів.
З інформацією про основні результати міжнародної діяльності виступив секретар Координаційної ради В. Покиньчереда, яку рішенням зібрання взято до уваги. Під час обговорення даного питання було запропоновано адміністрації заповідника підготувати звернення до впроваджувальної організації українсько-німецького проекту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні" щодо прискорення проекту, зокрема в частині підтримки місцевих територіальних громад.
Надалі присутні у залі заслухали доповідь Про Меморандум щодо співпраці в збереженні і невиснажливому використанні природних комплексів КБЗ, як частини транснаціонального об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси і давні ліси Карпат та інших регіонів Європи" та реалізацію концепції сталого розвитку на прилеглих до нього територіях.
 Відтак прийнято рішення звернутися до Рахівської РДА та районної ради щодо прискорення розгляду і підписання Меморандуму з метою співпраці в збереженні і невиснажливому використанні природних комплексів КБЗ.  
Не обійшла Координаційна рада й питання розширення території заповідника в межах Тячівського району, про яке доповів секретар ради Василь Покиньчереда. Зокрема йшлося щодо включення до складу КБЗ значних площ лісових масивів з метою збереження цінних природних екосистем, що знаходяться в межах  територіальних громад. А також було підсумовано виконання інших природоохоронних заходів в біосферному заповіднику за 9 місяців поточного року.
Загалом чергове засідання Координаційної ради пройшло в конструктивному руслі, з обговорених питань прийнято відповідні рішення.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації













Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00