Відбулося чергове засідання громадської ради при Тячівській РДА

2018-11-16 19:54:34

У четвер, 15 листопада 2018 р відбулося чергове засідання Громадської ради при Тячівській РДА, яке провів її голова Іван Фіцай.



Участь у зібранні взяли - голова РДА Василь Дем’янчук та перший заступник Михайло Полажинець, заступник голови громадської ради Віталій Богдан, директори державних лісогоспів: Тячівського - Наталія Катринець, Мокрянського - Володимир Куцин та Брустурянського - Михайло Бігун, представники лісових господарств та засобів масової інформації, громадські активісти.
Відтак присутні приступили до обговорення питань порядку деннного. Найперше це стосувалося нелегальної діяльності на території району АЗС, які впродовж довгого часу працюють без дозвільних документів та не сплачують жодних податків.
Як наголосив голова РДА Василь Дем’янчук дане питання неодноразово розглядалося на районному і на обласному рівнях. Функціонування таких заправок перевіряють правоохоронні та інші контролюючі органи, однак відповіді від них поки що нема. Відтак було прийнято рішення направити повторне звернення щодо діяльності нелегальних АЗС на території району.
Наступним питанням члени громадської ради розглянули незадовільний стан інфекційного відділення Тячівської РЛ №1, який викликає обурення серед пацієнтів. Як наголосив Іван Фіцай, на сьогодні це, напевно, найбільш занедбане відділення у лікарні, де довгий час не проводились ремонтні роботи. І саме тут наразі лікується найбільше хворих через спалахи кору та інших інфекційних недуг. Однак замість того, щоб вирішити це нагальне питання, керівництво лікарні спрямувало кошти на укладання бруківки перед адмінбудівлею. На думку присутніх у залі потрібно було першочергоов привести до належного стану дане відділення, а вже потім виконувати інші роботи на території закладу.
Голова РДА Василь Дем’янчук роз'яснив, що питання по інфекційному відділенні перебуває на контролі керівництва району. Вже розроблено проект капітального ремонту приміщення, кошти для якого пообіцяв виділити благодійний фонд із -за кордону, з яким вдалося наладити тісну співпрацю.  Однак фінансування поки що не надійшло. І якщо його не буде до кінця року, то кошти для проведення капітального ремонту інфекційного відділення будуть закладені у районному бюджеті на наступний рік.
Питання варубки лісу на території району викликало жваву дискусію у залі. Громадські активісти висловили своє занепокоєння щодо ситуації з дубовими насадженнями, яким не більше ста років, і які потрапляють під масову виробку. А такі методи господарювання, на їх думку, призведуть до того, що буде втрачено не лише унікальні дубові рощі, а й порушено екоситему.
Після тривалого обговорення даного питання активістів з лісовиками вдалося дійти компромісу в деяких напрямках. Зокрема, що стосується прискорення процесу із створення дубового заказника в селі Біловарці. З приводу чого ще на початку року членами Громадської ради при РДА підготовлені наукові обґрунтування та інші необхідні матеріали, які будуть передані на погодження до Тячівського лісгоспу. Також до громадської ради та лісівників звернувся гр. Іван Країло з с.Мала Уголька з проханням створити комісію для перевіріки законності вирубки лісу в урочищі Кривець.
Прохання забезпечити твердим паливом учасників АТО, які цього дуже потребують висловив голова ГО «Патріот» Василь Минзат. До речі, як було наголошено на зібранні, Тячівський район єдиний у області, де мобілізованим бійцям безкоштовно надаються дрова. Вкрай важливою є участь колективів лісових господарств в благодійних акціях з метою підтримки українських військових на сході країни.
Під час засідання були розглянуті й інші питання, зокрема і заяви деяких членів громадської ради.
Як наголосив у підсумку голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук такі дискусійні обговорення віч-на-віч влади і представників громадськості з проблемних питань життєдіяльності району потрібно б проводити частіше. Адже вони призводять до компромісних рішень і загального порозуміння. Відтак закликав усіх присутніх перейти від плюралізму в соціальних мережах до конструктивної співпраці в реальному житті.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00