Угорські благодійники передали Тячівській районній лікарні №1 важливе обладнання

2018-11-19 15:33:40


Сьогодні 19.11.18  в Тячівську районну лікарню № 1 з благодійною місією навідалися угорська делегація у складі - генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бугайло, мера міста Гула Юдіти Уйварі та інших представників консульства.


Поважних гостей на території закладу щиро вітали: голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук та перший заступник Михайло Полажинець, міський голова Іван Ковач та заступник Тіберій Мийсарош,  в.о. заступника головного лікаря Віктор Попович та заступник головного лікаря з медсестринства Марія Кучерява. А  також представники угорської  нацменшини  міста Тячів - священнослужитель реформаторської церкви Ласло Карло, почесний громадянин міста Тячів Олександр Амбруш та ін.
Відтак угорські друзі передали для потреб лікарні холодильну установку для зберігання тіл померлих. Зі слів мера Юдіти Уйварі в медичному закладі їх міста вдалося отримати іншу установку завдяки виграному грантові. Тому цю вирішили передати тим, хто її потребує. Як наголосив в.о.головного лікаря Віктор Попович - це дуже необхідне обладнання, яке  дозволить вирішити проблему тривалого зберігання померлих людей, адже така установка в лікарні не працює більше десяти років. А передану з Угорщини, яка знаходиться в хорошому стані,  встановлять в патологоанатомічному відділенні райлікарні, де невдовзі також буде проведено капітальний  ремонт.
Дана благодійна акція стала можливою завдяки тісній співпраці, яку вдалося налагодити керівництву міста через священика Ласла Карло, колишнього генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожефа Бачкаї та вихідців з Тячева, які наразі проживають в Угорщині. Попередньо вже неодноразово угорські друзі надавали медичним закладам міста необхідну матеріальну допомогу. За що їм висловили щиру вдячність керівники міста та району, районної лікарні. Звертаючись до учасників делегації, Василь Дем'янчук висловив сподівання на подальшу співпрацю в плані розвитку медицини та інших сфер діяльності.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації














Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00