Мін’юст звернувся до ЄСПЛ щодо звільнення Росією українських військовополонених, який захопили в районі Керченської протоки

2018-12-03 10:45:17
Міністр юстиції звернулося до Європейського суду з прав людини з проханням ухвалити негайне рішення про звільнення Росією українських військовополонених. Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу.


За словами Міністра Павла Петренка, наразі Росія намагається застосувати до українських військовополонених свій кримінальний кодекс, що протирічить здоровому глузду і всім нормам міжнародного права.
“Наша чітка позиція, що вони є військовополоненими і до них мають застосовуватися всі гарантії захисту, які визначені Женевськими конвенціями”, – сказав Петренко.
“Ми звернулися від імені уряду до Європейського суду з прав людини з вимогою застосувати 39 правило – це негайне рішення щодо звільнення незаконно захоплених українських громадян”, – додав він.
Міністр зазначив, що також протягом декількох днів уряд має ухвалити рішення щодо забезпечення фінансування і витрат на адвокатів, які потрібні сім’ям військовополонених і які представляють інтереси полонених українських військових на території окупанта.
Він наголосив, що зі свого боку Мін’юст буде надавати всю необхідну безкоштовну допомогу.
Прес-служба Головного територіального
управління юстиції у Закарпатській області
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00