Невирішення питання «євроблях» може спричинити колапс на кордоні в різдвяно-новорічний період

2018-12-05 12:11:29
У вівторок, 4 грудня, близько сотні власників автомобілів з іноземною реєстрацією зустрілися з в.о. голови Закарпатської ОДА Ярославом Галасом.
Присутні хотіли дізнатися про долю звернення до Президента України щодо внесення змін у діючий закон про легалізацію «євроблях», яке направив Голові держави керівник краю Геннадій Москаль.
– За нашою інформацією, звернення зараз знаходиться на розгляді в юридичному департаменті Адміністрації Президента, – повідомив Ярослав Галас.
В ході зустрічі обидві сторони дійшли спільної думки, що невирішення питання «євроблях» може спричинити колапс на кордоні в період різдвяно-новорічних свят. Адже із середини грудня величезна кількість українців (мова про сотні тисяч людей) повертатиметься із заробітків додому, щоб відзначити свята зі своїми рідними. Причому значна частина заробітчан їхатиме на нерозмитнених «євробляхах» через міжнародні пункти пропуску, що розташовані в межах Закарпаття.
Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації наголосив, що питання з «євробляхами», яке має такий резонанс на Закарпатті, постійно знаходиться на контролі керівництва області. Найближчим часом відбудеться зустріч із представниками Закарпатської митниці, Головного управління Національної поліції та начальниками прикордонних загонів для вироблення спільної позиції щодо недопущення колапсу на кордоні в новорічно-різдвяний період. Однак ключ розв’язання проблеми з розмитненням «євроблях», як і раніше, знаходиться у Верховній Раді України.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00