Україна й надалі налаштована на покращення українсько-угорських відносин

2018-12-07 10:06:50
6 грудня в Мілані, на полях 25-го Міністерського засідання ОБСЄ, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Павло Клімкін поінформував угорського колегу про акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та закликав офіційний Будапешт долучитися до заходів міжнародної спільноти зі стримування російського агресора.
Міністри домовилися також активізувати міжрегіональну співпрацю та прискорити реалізацію спільних прикордонних інфраструктурних проектів, зокрема тих, які 26 листопада 2018 року були обговорені на рівні заступників міністрів України та Угорщини Василя Боднара та Левента Мадяра.
Під час зустрічі було також обговорено питання впорядкування надання угорської допомоги в розвиток Закарпаття, яку координуватимуть новопризначений Посол з особливих доручень МЗС України Микола Балтажи та Уповноважений міністра з питань розвитку співробітництва між областями Саболч-Сатмар-Берег та Закарпатської області пан Іштван Грежа.
До відома угорського колеги було також доведено інформацію про кроки української сторони у питанні імплементації Закону «Про освіту».

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00