Міноборони: Під час проходження навчальних зборів резервісти отримають грошове забезпечення

2018-12-07 10:20:03

Головною метою зборів є перевірка готовності мобілізаційного резерву у випадку необхідності доукомплектування бойових підрозділів зі складу оперативного резерву першої черги

та відновлення  навченості тих, чиї посади визначають боєздатність.
Напередодні бійці з бойовим досвідом були оповіщені та викликані до військкоматів. Під час формування команд резервісти ознайомлені з основними положеннями законодавства з питань тилового, фінансового, соціального забезпечення та порядку проходження зборів.
Сьогодні ж на базі військових частин повітряного командування «Захід» розгорнуті пункти прийому особового складу та залучені кращі фахівці за напрямками програми підготовки. Протягом двадцяти днів викликані з резерву фахівці пройдуть всі етапи військової підготовки, підвищать рівень індивідуальної та фахової підготовки, зокрема - відновлять базовий рівень знань. Крім того, для військовозобов'язаних створено відповідні побутові умови розміщення задля якісної підготовки.
Варто зазначити, що основними пріоритетами підготовки резерву є формування спроможностей резервістів щодо виконання завдань та відповідність змісту підготовки завданням, які визначені військовим частинам.
«Щоб дати відсіч збройній агресії, потрібно своєчасно та ретельно підготувати й людські резерви. Заходи плануємо завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов’язаним повернутися до своїх домівок напередодні католицького Різдва та зустріти його у родинному колі», - зазначив начальник відділу персоналу  - заступник начальника штабу полковник Ігор Мацюк.
Також слід зауважити, що під час проходження навчальних зборів резервісти отримають грошове забезпечення, крім того, за ними зберігається заробітна плата за місцем роботи.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00