До новорічно-різдвяних свят з Тячівщини відправлено на Схід гуманітарний вантаж

2018-12-19 14:32:36
18 грудня 2019 р, напередодні святого Миколая та наступаючих новорічно-різдвяних свят, з Тячівщини відправлено черговий гуманітарний вантаж на Схід нашої країни, де вже декілька років поспіль триває неоголошена війна.

До благодійної акції, яку було ініційовано керівництвом Тячівської РДА, і яка стала однією з наймаштабніших в районі,  цього разу долучився великий загал населення. Як розповів очільник району Василь Дем'янчук зібрано майже 23 тонни вантажу, який в основному складається з новорічно-різдвяних пакунків. 
-  Завдяки нашим захисникам, які на сьогодні знаходяться на передовій, ми можемо мирно  відзначати новорічно-різдвяні свята. Дуже хочеться, щоб і українські бійці в цей час відчули хороший настрій та могли поринути в домашню атмосферу свят, - наголосив Василь Дем'янчук. 
А для цього небайдужі мешканці району приготували  щирі вітання та подарунки. Волонтери доставлять їх  військовим 128 - ї бригади, з якими тячівські благодійники підтримують постійний зв'язок. 
До благодійної акції долучились депутати Закарпатської обласної ради - Василь Федурцьо, Валерій Мурга та Федір Яринич та депутат Тячівської районної ради Олег Палінкаш. 
Окрім святкових пакунків та продуктів харчування, бійці ремонтно-відновлювального батальйону просили привезти їм технічні засоби для ремонту машин та військової техніки. Майже 10 ящиків із запчастинами та необхідними інструментами передав для бійців приватний підприємець з села Колодне Іван Немеш. 
Загалом представники бізнесу завжди активно допомагають нашим військовим на сході і цього разу також підключились до організації поїздки. Відтак продукти харчування та інші матеріальні засоби надали такі приватні підприємці: Михайло Дьолог, Ольга Жовнір, Неля Григоренко, Людмила Садовнікова та Наталія Левренц з м. Тячева, Анжела Фурт (смт. Тересва), Терезія Куцин, Іван Шобей, Іван Галамбіца ( смт Буштино), Лілія Тернувська (с.Грушово), Іван Футько - пп"Продукти Карпат"  с.Нересниця, Василь Куцина (с.Угля). Вантажний автомобіль  для доставки гуманітарки на схід і взав участь у поїздці Іван Стан (пп"Стаф", с.Угля) та причеп Василь Дем'янчук (с.Вільхівці Лази) та ін.
До благодійної акції також долучились депутати Закарпатської обласної ради - Василь Федурцьо, Валерій Мурга та Федір Яринич та депутат Тячівської районної ради Олег Палінкаш. 
Не залишились осторонь колективи державних підприємств, організацій та установ, представники органів місцевого самоврядування, благодійні організації. А саме:  ДП Мокрянське ЛМГ ( Володимир Куцин), ДП Брустурянське ЛМГ(Михайло Бігун), управління освіти РДА (Марія Думнич), відділ культури РДА (Василь Гудак), Тячівська райспоживспілка (Іван  Бринзяник), Тячівський районний центр соціального обслуговування  (Михайло Рошко), голова Лопухівської сільської ради Іван Фабрицій та ін. 
На сьогодні у  так званій сірій зоні, у важких умовах війни, проживає місцеве мирне населення, в тому числі чимало дітей. І всі вони, як і мільйони ровесників з нетерпінням очікують на новорічні сюрпризи. 
Тому стануть приємною несподіванкою подарунки з Тячівщини, які підготували для них колективи та вихованці шкіл і ДНЗ , вірники всіх церков Євангельських християн-баптистів Тячівського району  та всі небайдужі мешканці району.
Солодкі пакунки група волонтерів, яку очолив Віталій Богдан, доставить в м. Красногорівку, де вони будуть розприділені в навчальні, дошкільні та соціальні заклади. Продуктові набори та одяг, яких теж завантажили декілька тон роздадуть жителям так званої "сірої зони". 
Загалом з Тячівського району з часу військового конфлікту на сході, завдяки небайдужим мешканцям, які вболівають за майбутнє нашої країни, відправлено сотні тонн продуктів харчування, матеріальних засобів та десятки автомобілів  для потреб української армії та підтримки місцевого населення.
 І як запевнив очільник району Василь Дем'янчук така допомога надаватиметься до тих пір, допоки її потребуватимуть наші військові.  
Керівництво Тячівської державної адміністрації висловлює щиру вдячність всім, хто долучився до благодійної акції, завдяки якій закарпатські бійці теж матимуть справжнє новорічно - різдвяне свято.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00