Депутати Тячівської районної ради прийняли бюджет на 2019 рік

2018-12-21 15:37:08
Сьогодні 21.12.18 р під час ІІ пленарного засідання п'ятнадцятої сесії Тячівської районної ради VII скликання депутати прийняли головний фінансовий документ, за яким район буде жити у новому 2019 році.

Провів засідання  голова районної ради Іван Фабрицій, участь,  окрім депутатів, також взяли - голова Тячівської  РДА Василь Дем'янчук, заступник голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь, керівники правоохоронних органів, управлінь та структурних підрозділів РДА, підприємств, установ, організацій району та ін. 
Із 42 в залі зареєструвались 30 народних обранців. Перед початком сесії керівництво району вручило чисельні нагороди та відзнаки представникам органів місцевого самоврядування з нагоди  Дня місцевого самоврядування.
Після розгляду депутатських запитів та звернень, встановлення регламенту та внесення додаткових питань у порядок денний, депутати приступили до його розгляду. 
Найважливішими з них були прийняття районного бюджету на 2019 рік, внесення змін до районного бюджету на 2018 рік, а також Програми економічного і соціального розвитку Тячівського району на 2019 рік та основні напрямки розвитку на 2019-2020 роки. 
З огляду на важливість вищевказаних питань та детальне їх опрацювання на попередніх комісіях – відповідні рішення були прийняті депутатами без дискусій, оперативно та в цілому - одноголосно.
Слід відмітити, що під час формування районного бюджету  здійснено велику роботу  керівництвом та структурними підрозділами адміністрації та проведено численні зустрічі й консультації з головними розпорядниками коштів, головами місцевих рад, депутатами районної ради, тож були враховані всі їх слушні зауваження та пропозиції. 
Звісно, основні кошти направлено на захищені статті, фінансування затверджених програм, утримання та розвиток головних галузей району - медицини, освіти, культури, спорту, соціальний захист населення тощо. 
Також передбачені кошти й на інші проекти у співфінансуванні з місцевими радами, зокрема що стосуються оновлення інфраструктури доріг, реконструкції закладів медицини та освіти тощо.
Крім того, депутати прийняли ряд програм, що стосуються розвитку різних сфер життя району,  саме:
- Програму розвитку фізичної культури і спорту в Тячівському районі на 2019-2022 роки
- Програму протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами в районі на 2019-2021 роки.
- Програму розвитку малого і середнього підприємництва в районі на 2019-2020 роки.
-  Програму організаційного, інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення "Центру надання адміністративних послуг" на 2019-2020 роки.
-  Програму створення та накопичення районного резерву матеріально-технічних засобів для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на 2019 рік.
- Програму з розроблення схеми планування території Тячівського району на 2019-2020 роки
- Програму створення та впровадження містобудівного кадастру у Тячівському районі на 2019-2023 роки
-  Програму державної підтримки діяльності ветеранських громадських організацій та громадських організацій, які займаються проблемами учасників АТО та їх сімей на 2019 рік
- Програму боротьби  із злочинністю, забезпечення громадського порядку на території Тячівського району та соціально правового захисту працівників поліції та членів їх сімей на 2019-2020 роки
-Програму підтримки депутатської діяльності на 2019 рік.                
- Програму охорони  та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку Тячівської районної  ради на  2019 рік.
-  Програму фінансування Комунального підприємства «Агенція регіонального розвитку Тячівського району» на 2019 рік. 
- Програму безоплатної правової допомоги населенню Тячівського району на 2019-2020 роки
- Програму зміцнення матеріально-технічної бази Тячівського управління соціального захисту населення державної адміністрації на 2019-2021 роки
-  Програму економічного і соціального розвитку Тячівського району на 2019-2020 роки
Після чого депутати розглянули і прийняли пакетом ряд рішень в питанні про майно. А саме:
-Про використання коштів від оренди Комунальним підприємством «Тиса», м.Тячів, вул.Незалежності,36
-Про використання коштів від оренди Комунальним закладом «Тячівська районна лікарня №1», м.Тячів, вул.Нересенська,48
-Про використання коштів від оренди  Комунальним закладом «Тячівський районний будинок культури», м.Тячів, вул.Незалежності,40
-Про надання дозволу на списання основних засобів з балансу КЗ «Тячівська районна лікарня №1»
-Про призначення директора КПП «Тячів проект»
-Про призначення директора КП «Агенція регіонального розвитку Тячівського району»
-Про реорганізацію Комунального закладу «Тячівська районна поліклініка» шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство «Тячівська районна поліклініка»
-Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності району, які підлягають відчуженню в 2019 році
-Про надання дозволу на придбання приміщення для Углянської дитячої школи мистецтв
Також депутати прийняли окремі рішення щодо роботи виконавчого апарату районної ради у 2019 році,зокрема: 
- Про орієнтовний план роботи районної ради на 2019 рік.
- Про структуру і чисельність виконавчого апарату районної ради у 2019 році  та витрати на його утримання. 
- Про затвердження Положення про  преміювання, установлення надбавок та надання матеріальної допомоги працівникам Тячівської районної ради
- Про чисельність відділу управління майном  району районної ради на 2019 рік.
Після чого депутати обговорили та прийняли відповідні рішення з наступних питань порядку денного:   
- Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 7,0000 га, яка надана в оренду гр.Купчинській Тетяні Миколаївні для ведення фермерського господарства (Закарпатська область, Тячівський район, смт.Буштино, вул.Терешкової,63).
- Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 5,0000 га, яка надана в оренду гр. Купчинській Тетяні Миколаївні для ведення фермерського господарства (Закарпатська область, Тячівський район, смт.Буштино, вул.Терешкової,63). 
 - Про   затвердження   спільних розпоряджень районної державної адміністрації та районної ради,  які прийняті в міжсесійний період.        
- Про затвердження розпоряджень голови районної ради, прийнятих у міжсесійний період.
- Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с.Ганичі   Ганичівської  сільської ради, Тячівського району, Закарпатської області.
На завершення роботи сесії до присутніх у залі звернувся голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, який подякував депутатам за результативну роботу, привітав з наступаючими новорічно-різвяними святами та побажав подальших успіхів в діяльності на благо громад. Також щирим вінчуванням з нагоди прийдешнього Нового року та Різдва Христового присутніх у залі  привітали гурт колядників Тячівського районного будинку культури.  
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації




























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00