Перший Молитовний сніданок провели на Закарпатті (+ ФОТО)

2019-02-08 13:45:19
Представники різних християнських конфесій спільно помолилися за мир і процвітання України

У п’ятницю, 8 лютого, з ініціативи Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття та за підтримки Закарпатської ОДА в області пройшов перший Молитовний сніданок.
Захід за участі представників різних релігійних конфесій та громад, керівництва області та районів Закарпаття, дипломатів, очільників відомств області, представників творчої інтелігенції та бізнесових кіл відбувся в атріумі облдержадміністрації.
– Молитовний сніданок не має ніякого політичного підґрунтя, жодного стосунку до виборів, – наголосив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. – Його головна мета – продемонструвати всім міжконфесійну злагоду, яка панує на Закарпатті, і спільно помолитися за мир і процвітання України. Я щиро дякую Міжконфесійній Духовній Раді Закарпаття за ініціативу в проведенні цього заходу і дуже сподіваюся, що започаткований сьогодні Молитовний сніданок стане для Закарпаття доброю традицією.
Сьогоднішнє зібрання – це привід і майданчик для спільної молитви, дружньої розмови, обміну думками з приводу вічних тем, які і формують буття суспільства.
Українське Біблійне Товариство запросило присутніх долучиться до всеукраїнського історичного заходу – створення рукописної Біблії. Кожен бажаючий зміг власноруч відтворити по кілька рядків Святого Письма. Саме завдяки тисячам рукописів Біблія була збережена і дійшла до наших часів. Першим започаткував традицію на Закарпатті Геннадій Москаль, який переписав і процитував слова з Книги Святого Письма Старого і Нового Заповіту в українському перекладі Івана Огієнка. У свою чергу, примірник Біблії керівнику краю подарували представники Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття.
Під час Молитовного сніданку лунали молитви, головним акцентом яких стало побажання миру і злагоди в Україні. «Мир починається з кожного із нас», – підкреслив голова Міжконфесійної Духовної Ради Закарпаття Василь Райчинець. Особливої атмосфери заходу додали виступи церковних хорів та струнного квартету Закарпатської обласної філармонії.
Перший Національний Молитовний сніданок відбувся в Києві у вересні 2011 року, а у минулорічному заході, присвяченому 1030-річчю хрещення Київської Руси-України, взяли участь рекордні 700 осіб – перші особи держави, дипломати, духівництво, вітчизняні та зарубіжні зірки. Тепер традицію молитовних сніданків започаткували й на Закарпатті.






















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00