Шановні виборці, будьте соціально активними! Перевірте свої персональні дані у Державному реєстрі виборців

2019-02-11 11:44:01



         Розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року. 

            З метою підвищення   якості і достовірності списків виборців, запрошуємо вас перевірити свої персональні дані у Державному реєстрі виборців, усунути невідповідності та неточності в записі про себе. 

Особливо це стосується виборців:

-яким виповнилося 18 років за 2018 — 2019 роки, для того щоб уникнути не своєчасного внесення до Державного реєстру виборців;

-змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;

-мають інформацію про помилкове включення до списків інших громадян, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли);

- виборців, колишніх військовослужбовців строкової чи контрактної служби;

-громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;

          - громадян, що були вимушені переселитись з окупованої Автономної Республіки Крим чи зони проведення АТО.

         Зробити це можливо:

  • особисто завітавши до відділу ведення, який знаходиться за адресою: м.Тячів, вул. Незалежності, 30, 401 кабінет (4 поверх). 


  • скориставшись сервісом «Особистий кабінет виборця», на сайті Державного реєстру виборців в мережі інтернет  за прямим посиланням www.drv.gov.ua/apex/f?p=111:200 Після нескладної реєстрації (вказавши особисту електрону пошту, ПІБ, дату народження та адресу реєстрації) на вказану вами електрону пошту надійде відповідь з результатом перевірки. Додатковою перевагою цього сервісу є те, що в разі відсутності вас в Реєстрі, чи наявності помилок в ваших ідентифікаційних даних, вам не потрібно нікуди звертатись. Система автоматично сформує доручення відділу ведення, за яким ми проведемо додаткову перевірку та внесемо необхідні виправлення до реєстру. Про результат проведеної перевірки також буде направлене повідомлення на вказану електрону пошту.  

           -   21-22 березня дільничні виборчі комісіі (ДВК) отримають попередні списки та іменні запрошення   і будете мате  можливості перевірите себе.                   Тим виборцям, які у день виборів будуть у відрядженні, на лікуванні тощо, тобто не будуть знаходитись за своєю виборчою адресою, законодавство забезпечує можливість тимчасово змінити місце голосування, не змінюючи виборчої адреси. Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців у місці свого тимчасового перебування або за своєю виборчою адресою з відповідною заявою. Цим виборцям буде змінено на час виборів місце їх голосування, а саме виборчу дільницю. Про це ми видамо посвідчення, яке потрібно пред’явити у день виборів членам дільничної виборчої комісії. У списках нової дільниці з’являться їхні прізвища із зазначенням номера виданого посвідчення. Чи є гарантія, що на старому місці вони не проголосують? Так, така гарантія є. Функціонуюча у Державному реєстрі виборців підсистема виявлення кратних включень (двійників) унеможливлює включення одного і того ж виборця до списків на різних дільницях. Також всі члени дільничних виборчих комісій подають заяви у наш відділ про тимчасову зміну місця голосування для включення їх до списку виборців на тій дільниці, де вони будуть працювати у день виборів.  Якщо з якихось причин приїжджий виборець змінив своє місце голосування, але все таки раптом вирішить голосувати вдома, то він не матиме змоги це зробити, поки не здасть видане йому посвідчення в той відділ, який його видав.         Всі ці заяви ми приймаємо до 25 березня , бо саме в цей день ми почнемо формувати уточнені списки, за якими і буде проводитися голосування.               Отже, ми чекаємо вас у відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою: м. Тячів, вул. Незалежності, 30 кабінет № 401V поверх), щоденно,    з 8.00 до 17.00,  Контактні телефони 2-12-62, 3-38-11.                                 


Начальник відділу ведення ДРВ   

Ю. Опріш





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00