Як можна пришвидшити процес отримання стягувачами коштів за виконавчими документами про стягнення аліментів?

2019-02-20 14:04:29

Читайте у роз'ясненні Великоберезнянського міжрайонного відділу державної виконавчої служби!

Новелою Закону України «Про виконавче провадження» є положення статті 7, згідно якої виконавчий документ про стягнення періодичних платежів може бути самостійно надісланий стягувачем безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі - підприємцю, фізичній особі, які виплачують боржнику відповідно заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи. Дане положення значно прискорює процес отримання стягувачами коштів за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.
 Таким чином, наявність даного положення може суттєво прискорити виконання рішення суду, так як за наявності інформації про місце роботи боржника, стягувач має право самостійно звернутись з заявою про здійснення відрахувань на його користь безпосередньо за місцем роботи боржника.
 Одночасно з виконавчим документом стягувач за місцем роботи боржника подає заяву, в якій зазначаються:

1. реквізити банківського рахунка, на який слід перераховувати кошти;
 2. прізвище, ім’я, по батькові стягувача, реквізити документа, що посвідчує його особу.

У тому випадку, якщо наявна заборгованість за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів або заперечення її розміру боржником стягувач має право пред’явити виконавчий документ для примусового виконання.
 Підприємства, установи, організації, фізичні особи - підприємці та фізичні особи, де працює боржник, зобов’язані здійснювати відрахування із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника у розмірі, визначеному виконавчим документом, з урахуванням положень статті 70 Закону України «Про виконавче провадження».


Головне територіальне управління 

юстиції у Закарпатській області

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00