Відбулася позачергова сесія Тячівської райради

2019-02-21 13:10:05
Cьогодні, 21лютого 2019 р., відбулося  засідання сімнадцятої  позачергової сесії Тячівської районної ради VII скликання, яку провів голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій.

 У сесії взяли участь: голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук, заступник голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь, керівники правоохоронних органів, управлінь та структурних підрозділів РДА, підприємств, установ, організацій району та ін.
 Із 42 депутатів районної ради на  позачерговій сесії районної ради зареєструвались 28 депутатів.
 На початку засідання присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, що загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України, хвилиною мовчання. Також привітали колег, які відзначали дні народження.
 Після чого депутати затвердили порядок денний та приступили до його розгляду. Відтак розглянули і прийняли з поправками наступні депутатські звернення :
-Про звернення депутатів районної ради до Міністерства аграрної політики та продовольства України  щодо ситуації, яка склалася на ДП «Солотвинський солерудник» та території селища Солотвино Тячівського району Закарпатської області.
-Про звернення депутатів районної ради до Закарпатської обласної державної адміністрації з приводу ситуації, що склалася із фінансуванням охорони і ведення лісового господарства.
-Про звернення депутатів районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо стану доріг в Тячівському районі Закарпатської області.
-Про звернення депутатів районної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо облаштування засобами дистанційної передачі даних лічильників природного газу, що належать непобутовим споживачам.
Наступним питанням депутати розглянули  та  затвердили   районні Програми із внесенням змін та доповнень до діючих:
- Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку зовнішньоекономічних зв'язків, транскордонного співробітництва, інвестиційного іміджу, туризму та рекреації  в Тячівському районі  на 2017-2020 роки.
-Про внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Тячівському районі на 2019-2022 роки
-Про районну Програму "Шкільний автобус" на 2019-2020 роки
Про Програму розвитку та удосконалення організації харчування в закладах загальної середньої освіти Тячівського району на 2019-2020 роки
Про Програму покращення надання послуг територіальним сервісним центром мешканцям Тячівського району на 2019 рік. Відтак депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2018 рік та внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік. А також проект  землеустрою щодо встановлення(зміни) меж населених пунктів -   с.Руське Поле та с.Теребля. 
У питанні майно депутати прийняли відповідні рішення: 
-Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального підприємства району;
-Про внесення змін та доповнень до Програми збереження, охорони,  підтримання життєдіяльності та приватизації об’єктів комунальної власності Тячівського району на 2019-2020 роки;
-Про  надання дозволу на списання основних засобів з балансу КЗ «Тячівська районна поліклініка»
-Про надання згоди на передачу матеріальних цінностей.
Після розгляду основних питань порядку денного позачергової сесії депутати цікавились про ситуацію з приводу вивезення сміття та ремонту доріг. 
Відтак, як інформував голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук щодо вивозу сміття питання наразі врегульовано, однак воно не вирішить загальну проблему засміченості території району. На сьогодні пройшли громадські слухання у Тячеві щодо технології сортування і переробки твердих побутових відходів, також планується встановити сортувальну лінію в селі Угля. 
Очільник району наголосив на тому, щоб кожна сільська рада працювала над тим, де дівати сміття, яким, на жаль, на сьогодні переповнені придорожні смуги, береги річок та водойм, лісові масиви тощо. 
Що стосується ремонту доріг, то вони розпочнуться одразу як тільки це дозволять погодні умови. Вже частково закладено кошти для проведення ямкових робіт на дорогах, які на сьогодні потребують нагального ремонту. Також проводяться відповідні заходи щодо капітального оновлення на запланованих цьогоріч автошляхах.  
Також було обговорено питання матеріально-технічного стану закладів освіти, зокрема облаштування внутрішніх вбиралень в школах району тощо. 
Насамкінець голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук звернувся до керівників правоохоронних органів щодо забезпечення правопорядку під час проведення передвиборчої кампанії та майбутніх президентських виборів, а також на всіх культурно-масових заходах, що відбуваються на державному рівні та громадського спокою в населених пунктах району. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00