Закарпатська ОДА не втручається у перебіг виборчої кампанії і діє у рамках визначених законом повноважень

2019-02-27 13:18:49

У вівторок, 26 лютого, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас зустрівся з довгостроковими спостерігачами неурядової організації CANADEM – канадської місії спостереження за виборами в Україні – Борисом Сірським та Шеллі Віл’ямсон. 

Візитерів цікавили питання перебігу президентської виборчої кампанії на Закарпатті та ролі обласної влади у цьому процесі.
– Наша мета тут – спостереження та оцінка виборчого процесу, – зазначив Борис Сірський. – Важливо наголосити, що наші довгострокові спостерігачі, яких зараз в Україні перебуває 50 осіб, ніяк не втручаються у виборчу кампанію. Робота нашої місії – це результат двосторонніх домовленостей між урядами наших держав.
Гості з Канади вже мають досвід роботи в Україні – як під час електоральних кампаній, так і в рамках дипломатичних місій. Наразі вони знайомляться зі специфікою регіонів, зустрічаються з представниками виборчих комісій, органів державної влади та місцевого самоврядування.
Ярослав Галас підкреслив, що обласна державна адміністрація не є учасником виборчого процесу, однак надає технічну допомогу окружним виборчим комісіям.
– Ми забезпечуємо їх оргтехнікою, надаємо приміщення,.. – зазначив заступник голови облдержадміністрації. – А головна наша допомога полягає у роботі структурного підрозділу, який опікується реєстром виборців. Це питання перебуває під постійним контролем, адже держава зацікавлена у тому, щоб кожен виборець зміг скористатися своїм правом голосу.
Канадські спостерігачі з’ясували, що наразі до обласної адміністрації не надходило жодних офіційних заяв та повідомлень про порушення прав виборців та кандидатів. Натомість, Ярослав Галас зауважив, що оцінку демократичності та прозорості електорального процесу мають дати, зокрема, й сотні міжнародних спостерігачів, акредитованих на час президентських виборів в Україні.
– Ми віримо, що ця виборча кампанія пройде в області спокійно. Зі свого боку, гарантуємо, що будемо всіляко цьому сприяти, – додав Ярослав Галас.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00