На Закарпатті збільшилася кількість офіційно працевлаштованих робітників

2019-02-28 09:24:09
У середу, 27 лютого, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася прес-конференція за участі начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Богдана Дороша,
 його першого заступника Василя Грицика та заступника Володимира Горєва, де йшлося про результати роботи відомства за минулий рік та пріоритетні напрямки його діяльності.
Богдан Дорош наголосив, що серед завдань, які доводиться вирішувати посадовцям Управління Держпраці, першочерговими є боротьба з неофіційним працевлаштуванням та зниження рівня виробничого травматизму на підприємствах краю. Торік в області було виявлено 519 осіб, які працювали без належного оформлення трудових відносин. За підсумками проведених інспекційних відвідувань на суб’єктів господарювання накладено штрафів на понад 49 мільйонів гривень.
Василь Грицик зауважив, що штрафні санкції не є самоціллю в діяльності установи. Минулого року посадовці Управління провели широку інформаційно-роз’яснювальну роботу, в ході якої суб’єктів господарювання ознайомили з вимогами трудового законодавства і можливими наслідками його недотриманням. Особливо це стосується належного оформлення трудових відносин. Проведена робота дала результат – у 2018 році на Закарпатті зареєстрованих працівників побільшало на 4483 особи.
Не менш важливим напрямком діяльності Управління Держпраці залишається запобігання виробничому травматизму. За словами Володимира Горєва, аби усунути шкідливі й небезпечні фактори, які призводять до травмування на виробництві, посадовці відомства вдаються до профілактичних заходів. Так, торік в області вдалося зменшити кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками, пов’язаних з виробництвом (4 проти 9). У той же час, зафіксовано часткове зростання рівня загального виробничого травматизму (51 випадок проти 46).

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00