Закарпаття готується до презентації і захисту проектів регіонального розвитку за участі керівництва держави

2019-03-01 08:59:24
Вже всередині березня 2019 року за участі Президента України Петра Порошенка відбудеться презентація плану розвитку Закарпаття на 2019-2021 роки – у розрізі галузей, з територіальними акцентами, з урахуванням напрацювань та пропозицій від громад та органів місцевого самоврядування.

Ключові напрямки розвитку краю під час розширеного засідання Ради регіонального розвитку Закарпатської області 29 листопада минулого року озвучив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. Відтоді аналогічні обговорення відбулися в усіх районах Закарпаття. Протягом трьох місяців разом з обговореннями у населених пунктах відбувалося активне інформування краян про перебіг формування дорожньої карти розвитку області.
Про нинішній етап підготовки до Ради регіонального розвитку за участі керівництва держави обласному телеканалу «М-Студіо» розповів заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.
– На виконання указу Президента України в усіх областях створені Ради регіонального розвитку, які, по-перше, відзвітували про зроблену з 2015-го року роботу, а, по-друге, розробили проекти перспективного розвитку регіонів на наступний період. Рада регіонального розвитку створена й на Закарпатті, її проекти враховують специфіку нашої області, – розповів Ярослав Галас. – Найближчим часом ми презентуємо наочні матеріали (буклети і карти) зі звітом про зроблену роботу і перспективу розвитку Закарпаття. Вони не мають жодного відношення до президентських виборів, там немає ніякої агітації – тільки конкретні об’єкти, які будуть реалізуватися за кошти державного та місцевих бюджетів. Нагадаю, що Указ Президента «Про Раду регіонального розвитку» було підписано ще у квітні 2015 року.
Про ключові проекти у галузі інфраструктури, транскордонного співробітництва, освіти, медицини, фізичної культури і спорту, захисту від природних катаклізмів, туризму, культури в інтерв’ю за посиланням - https://carpathia.gov.ua/video/klyuchovi-proekty-u-galuzi-infrastruktury-transkordonnogo-spivrobitnyctva-osvity-medycyny

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00