У Мін'юсті пояснили, як потрапити до списку виборців після 25 березня

2019-03-28 14:52:37
Міністр юстиції порадив тим, хто не встиг потрапити до відділу ведення ДРВ, звертатись до суду.
Не встигли потрапити до списку виборців до 25? Вихід є / Фото УНІАН Громадяни, які не встигли потрапити до списку виборців до 25 березня, можуть зробити це через суд.
Відповідну інформацію оприлюднив у Twitter міністр юстиції України Павло Петренко. Читайте також Готові паспорти українцям видаватимуть за день і під час виборів – ДМС «Друзі, не встигли потрапити до відділу ведення Державного реєстру виборців, щоб внести інформацію про себе або змінити персональні дані?
Звертайтесь до суду і отримайте можливість реалізувати своє виборче право», - вказав він. Відповідно до пам’ятки Мінюсту, для цього необхідно подати адміністративний позов до місцевого загального суду за місцезнаходженням виборчої комісії. Позовну заяву можна подати до 28 березня, включно. Судовий збір при цьому сплачувати не потрібно.
 Стверджується, що подібні справи суд вирішує протягом двох днів, але не пізніше ніж за 2 дні до виборів. Якщо заява надійде до 24 години 28 березня, рішення має ухвалюватись негайно. Twitter Раніше у ЦВК розповіли, скільки виборців тимчасово змінили місце голосування. З 2 січня до 25 березня правом тимчасово змінити місце голосування на президентських виборах скористались 315 725 українців.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00