Навчання з питань розвитку системи публічних закупівель триває у Києві

2019-04-02 10:49:46
Навчальний семінар з розгляду адміністративних та судових справ у сфері публічних закупівель 
за участі фахівців Антимонопольного комітету України, Мінекономрозвитку та представників обласних державних адміністрації відбувається у м. Київ. Зокрема, участь у роботі семінару беруть директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман, директор обласного департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка та керівниця Центру підтримки підприємництва Маріанна Федака.
Замовники з України вже втретє проходять навчання у рамках Програми CLDP, з’ясовуючи проблемні аспекти організації процедур закупівлі. Так, спікери наголошують, що система публічних закупівель в Україні досягла сильного прогресу, і в світі дуже цінується досвід нашої держави у переході на електронну закупівельну систему. Разом із тим, при впровадженні реформи із закупівель мають місце традиційні запитання їхніх учасників та організаторів, що вже були апробовані досвідом Програми у США, Світовою організацією торгівлі тощо.
Під час семінару учасники обговорювали конкретні приклади дій Антимонопольного комітету України у спорах та оскарженнях, які є масовими явищами, однак потребують роз’яснень. Мінекономрозвитку виклало свою позицію на запитання з областей, що часто виникають при закупівлі послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, інфраструктури, оздоровлення дітей тощо
За результатами навчання з метою обговорення практики замовників, що організовують закупівлі на території Закарпаття, департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації проведе відповідні тренінги. Долучитися до них зможуть усі зацікавлені суб’єкти, зокрема, розпорядники коштів та учасники закупівель.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00