Президент підписав Стратегію екологічної політики України до 2030 року

2019-04-02 12:01:07

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про Основні засади (Стратегію) екологічної політики України на період до 2030 року".


Документ має запровадити екологічні норми та стандарти в державному управлінні, а також передбачає низку заходів для зменшення забруднення атмосферного повітря та води.

"Україні ще багато працювати у цьому напрямку, але якщо ми не будемо робити кроків до "озеленення" національної економіки, то ризикуємо опинитися в аутсайдерах. Нам це точно не потрібно", — зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, документ відповідає європейським екологічним стандартам, а також середньостроковим пріоритетам дій Уряду. Закладена в оновлену Стратегію система нині успішно діє в країнах ЄС. "Це доктрина формування нової екологічної політики. Вона має бути апробована в наших реаліях", — зауважив Міністр.

Оновлену Стратегію екологічної політики підготували у Мінприроди за участю українських та міжнародних експертів різних галузей економіки. Наприкінці лютого парламент його підтримав документ у другому читанні та в цілому.


За словами Остапа Семерака, цілі Стратегії державної екологічної політики України можуть переглядати кожні 5-6 років, залежно від ефективності їхнього впровадження. На виконання документу також має бути розроблений Національний план дій.  як того вимагає чинне законодавство.

У Мінприроди нагадали, що раніше Верховна Рада ухвалила Закони "Про оцінку впливу на довкілля" та "Про стратегічну екологічну оцінку", які зобов’язують враховувати потреби довкілля ще на етапі розробки та ухвалення рішень.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00