У Тячеві відбулася міжнародна українсько - угорська бізнес - конференція

2019-04-12 09:55:45
У четвер, 11.04.2019 р в м. Тячів відбулася четверта, уже традиційна щорічна бізнес-конференція за участі представників підприємництва двох країн - України та Угорщини.

Організатором даного заходу виступив Верхнотисянський клуб підприємців, який займається підтримкою розвитку місцевого бізнесу і зокрема його директор Йосип Сава.  
З української сторони участь в конференції взяв голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач та його перший заступник Іван Клебан, керівники структурних підрозділів адміністрації та приватні підприємці Тячівщини. 
Від угорців приїхали представники потужних компаній, а також поважні гості - генеральний консул Консульства Угорщини в м. Берегово Матяш Сіладі та аташе по зовнішньоекономічних питаннях консульства Александра Чізмадіа , представник благодійного фонду «Центр економічного розвитку Закарпаття «Еде Еган» Золтан Лендєл.  
Розпочалась міжнародна конференція із звучання гімну України та Угорщини й офіційних привітань. 
Як наголосив генеральний консул Матяш Сіладі на сьогодні з угорської сторони докладається чимало зусиль для реалізації інвестиційних проектів у галузі розвитку туризму, водного та сільського господарства, інфраструктури Закарпаття. І консульство відкрите для всіх підприємців, які мають намір налагоджувати та покращувати транскордонне співробітництво, радо сприятиме у вирішенні всіх назрілих питань у цьому напрямку.
Міський голова Іван Ковач відмітив важливість проведення заходів такого формату, де зустрічаються представники бізнесових кіл двох сусідніх країн, що дає можливість дізнатися про тенденції розвитку підприємництва та налагоджувати партнерські відносини. 
Звертаючись до присутніх у залі голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук запевнив, що керівництво району робить все можливе для залучення інвестицій у район. Адже такі вкладення позитивно відображаються на розвитку економіки, створення нових робочих місць і поповнення бюджету.
- Дуже приємно, що такі заходи вже декілька років поспіль відбуваються у нас на Тячівщині. Сподіваюсь, що сьогоднішнє зустріч допоможе налагодити зв'язок між підприємцями і ми будемо раді співпраці в різних сферах діяльності, - наголосив Василь Дем'янчук.
У  сприянні з боку депутатського корпусу Тячівської районної ради в цьому напрямку акцентував і заступник голови ради Ігор Грабарь. А також висловив побажання проводити подібні заходи і для представників органів місцевого самоврядування, аби й ті мали можливість переймати європейський досвід розвитку.
Про діяльність фонду «Еде Еган» розповів Золтан Лендєл, наголосивши, що основною метою є сприяння підприємницькій діяльності, створенню нових робочих місць, поліпшенню добробуту населення Закарпаття. Допомога від угорського уряду була надана вже близько тисячі підприємцям, які змогли налагоджувати й розвивати свій бізнес. На сьогодні розглядається питання щодо спрощеної процедури надання допомоги і розширення сфер діяльності та майбутні перспективні напрямки фінансування   тощо. 
Відтак представники бізнес-кіл з Угорщини та України поділилася досвідом управління й господарювання, показали відео - презентації і розповіли про роботу своїх підприємств. Свої інвестиційні пропозиції представили - Ендре Бітай (VIKUV ZRT), представник ТОВ "Царська долина",  Олег Палінкаш (Династія) та ін.
Також перший заступник міського голови Іван Клебан розповів про можливості розвитку приватного підприємництва в Тячівській ОТГ і проект питної води та водовідведення тощо. Інвестиційний потенціал  Тячівського району представила в.о. начальника відділу ЗЕЗ, інвестицій, туризму та рекреації Тячівської РДА  Діана Мойш.     
Після чого присутні у залі мали можливість обмінятися думками й обговорити умови  налагодження можливої співпраці.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 








































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00