У Тячівській РДА відбулася передпасхальна зустріч з духовенством району

2019-04-16 12:25:46
Напередодні одного з найвеличнішого християнського свята Великодня  голова Тячівської державної адміністрації Василь Дем'янчук провів зустріч за "круглим столом" з представниками різних конфесій Тячівщини – керівниками релігійних громад та настоятелями церков.

У зібранні також взяли участь - перший заступник голови Михайло Полажинець та депутат Закарпатської обласної ради Василь Федурцьо. .
  - Хочу щиро привітати Вас і в Вашій особі всіх вірників з наступаючим світлим і радісним святом Воскресінням Христовим! Дуже приємно, що наші зустрічі напередодні великих релігійних свят вже стали традиційними і ми маємо можливість разом обговорити питання духовного розвитку району,   - з такими словами звернувся очільник району до присутніх. 
У ході дискусії пройшов жвавий обмін думками з приводу спільних дій органів влади району та духовенства щодо впровадження у суспільну свідомість загальнолюдських моральних цінностей, формування духовно-релігійних традицій на основі християнства, пропаганди здорового способу життя, особливо серед молоді, утвердження сімейних цінностей, які базуються на засадах добра та любові  тощо.
Обговорювалися й подальші аспекти співпраці та взаємодії органів влади та духовенства,  інші актуальні питання життєдіяльності громад. Зокрема поступила пропозиція створити раду духовенства району, впровадити так звані "Молитовні сніданки" та пропонувати у навчальних закладах району розпочинати уроки з спільної молитви "Отче наш". 
Також було відмічено, наскільки є важливим збереження толерантності та терпимості між вірниками різних конфесій нашого багатонаціонального краю, миру та взаєморозуміння на парафіях.
- Нам потрібно об'єднувати спільні зусилля для того щоб будувати і розвивати країну на засадах духовності заради майбутнього, - наголосив Василь Дем'янчук.  
 Насамкінець зустрічі представники духовенства привітали керівництво району та всіх вірників з наближенням світлого свята Воскресіння Христового, побажали всім Божого благословення та мирного неба над нашою країною.
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00