Зростання економіки має бути відображено на зростанні рівня життя людей і добробуту – Президент

2019-04-18 16:25:36
Президент України Петро Порошенко під час участі в публічній дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища в ефірі «Суспільного телебачення» 
зазначив, що готовий продовжити реалізацію стратегії подолання бідності та захисту найменш захищених верств населення.
«Людина повинна мати можливість чесно заробити в Україні», - наголосив Президент. «Це, зокрема стосується лікарів – необхідно підняти престиж їх роботи. Сьогодні вже є сімейні лікарі, які мають заробітну плату 15, 18 чи 20 тис. грн.», - зазначив Петро Порошенко.
«Зростання економіки має бути відображено у вигляді зростання рівня життя людей і зростання добробуту. За рахунок чого? Кажуть, що давайте зараз знову скасуємо всі податки і підвищимо заробітну плату. Це ще одна модель, яка сьогодні дуже популярна у моїх опонентів», - зауважив Петро Порошенко. Він нагадав, що вже було суттєво скорочено навантаження на заробітну плату і одночасно було захищено місцеве самоврядування за рахунок детінізації заробітної плати.
«Яку я зараз хочу запропонувати свою модель? Це буде не нова, це те, за що я рік б’юся. Я не відступлю від податку на виведений капітал, бо я вважаю, що це є подвійні стандарти по відношенню до моєї держави і я не можу це допустити. Я не розумію чому від Італії до Естонії, від Латвії до Грузії – їм можна, а Україні не можна. Коли це є надзвичайно ефективний і потужний механізм, який забезпечує стимулювання інвестицій у виробничі фонди», - наголосив Президент.
«І друга позиція – це є значне спрощення системи обліку, а значить і втручання перевіряючих і правоохоронних органів у діяльність бізнесу. Не лише малого бізнесу, який на спрощеній системі оподаткування, але і всіх», - зауважив він. За його словами, якщо підприємець заплатив всі податки і зарплату, то до нього не може бути питань правоохоронців. «Є потужне лобі, яке працює проти мене. І це лобі не лише російських, а іноземних компаній, які зараз вимушені будуть платити податки при виведені коштів з України, своїх високоприбуткових інвестицій. Я не хочу проти них боротися, я хочу сказати – що закон один для всіх. І саме так має бути», - наголосив Глава держави.
Президент відзначив важливість створення Національного бюро фінансової безпеки, що закріпить принцип заборони правоохоронцям підходити близько до бізнесу, бо будуть працювати аналітики, а також розширення повноважень місцевого самоврядування.
«Я готовий і далі рухатись, але тоді коли буде мир», - резюмував Петро Порошенко.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00