Запроваджено новий механізм фінансування реабілітації дітей з ДЦП

2019-04-23 10:23:52
У 2019 році в Україні запроваджено новий механізм державного фінансування реабілітації дітей, які страждають від церебрального паралічу. 

Принцип «гроші ходять за людиною» дозволить забезпечити адресність,  прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг цій категорії людей з інвалідністю.
Головним розпорядником бюджетних коштів, які передбачені для цієї потреби, є Мінсоцполітики. Розпорядниками нижчого рівня є Фонд соціального захисту інвалідів, регіональні і місцеві органи влади та самоврядування.
Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, у тому числі їх відділенням, структурним підрозділам незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.
Закарпатській області на поточний рік передбачено та ці видатки 1139,3 тис. гривень. 
Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із її батьків чи законний представник подає до місцевого органу заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі 
із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями необхідних документів.
З Порядком забезпечення дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП реабілітаційними заходами можна ознайомитись за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnasl... 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00