«Угочанська лоза» вчотирнадцяце зібрала шанувальників сонячного напою (+ ФОТОРЕПОРТАЖ)

2019-05-13 09:51:27
У неділю, 12 травня, у Виноградові відбувся традиційний 14-й міжнародний відкритий фестиваль-конкурс виноградарів і виноробів «Угочанська лоза». 

Завітали на нього цьогоріч не тільки місцеві винороби, але й з інших районів Закарпаття, делегації з сусідніх країн, дипломати, керівники області і району, численні туристи і місцеві мешканці.
Розпочалося свято урочистою костюмованою ходою центральними вулицями міста, а урочисте відкриття і, власне, сам фест відбувся у місцевому історичному парку Перені.
Вітаючи учасників фестивалю, в. о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас жартома згадав про закарпатських «корчагінців» – земляків які в усі часи у корчагах поширювали славу про ароматний п’янкий сонячний напій багатьма світами, і побажав виноградному краю процвітання і балагополуччя.  
А в.о. голови Виноградівської РДА Наталія Костелеба-Веремчук також привітала всіх часників дійства з християнським святом жінок-мироносиць та Днем матері.
Напередодні дегустаційна комісія фестивалю визначила його переможців у різних номінаціях. Відтак, під час урочистостей ті, чиї напої найбільше сподобалися експертам, отримали дипломи, медалі і цінні подарунки. Віддячили організатори свята й дітям, які перемогли у конкурсі малюнків, присвяченому фестивалю.
Увесь день у парку Перені місцеві мешканці й туристи могли оцінити найдобірніші виноградівські вина, поласувати традиційними національними стравами і вже поласувати першою місцевою полуницею. В амфітеатрі гостей свята розважали фольклорні та естрадні колективи, а завершилося дійство святковим феєрверком.
Фотогалерея - https://carpathia.gov.ua/fotogalereya/ugochanska-loza-vchotyrnadcyace-zibrala-shanuvalnykiv-sonyachnogo-napoyu

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00