На Тячівщині в День Героїв вшанували пам'ять загиблих в зоні АТО

2019-05-27 10:23:07


У суботу, 25 травня з нагоди Дня Героїв відбувся  патріотичний  автопробіг - вшанування загиблих воїнів АТО Тячівщини.

Учасники заходу, а це – керівний склад району та міста, члени громадських організацій та небайдужа молодь, відвідали, у межах району, могили  Героїв Небесної Сотні і полеглих воїнів АТО. Маршрут  пробігу: м. Тячів - смт. Буштино - с. Угля - смт. Дубове. На могилах Героїв відправлено панахиди, покладено квіти та запалено свічки.

Активну участь в його організації та проведенні взяло керівництво Тячівської державної адміністрації, районної та міської ради. 

Вшанувати героїв зібрались учасники АТО району, військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, волонтери, працівники та керівники структурних підрозділів державної адміністрації, установ, організацій району, громадські активісти та небайдужі мешканці району. 

А також представники громадських організацій: "Патріот" (Василь Минзат), інвалідів війни та збройних сил (Віталій Богдан) та ін. 

А розпочалося дійство на площі біля Тячівської РДА з урочистого підняття Державного прапора. Участь у церемонії взяли: в. о. голови Тячівської  РДА Михайло Полажинець, керівник апарату державної адміністрації Богдан Макусій, міський голова Іван Ковач, заступник голови райради  Ігор Грабарь, та ін. 

Як зазначив громадський активіст, учасник бойових дій на сході України Віталій Бенчак : "Свято Героїв дуже просте і водночас дуже величне. Ми вшановуємо тих, хто поклав голови за волю України. А сьогодні згадаємо героїв новітньої російсько-української війни, схилимо голови перед їх світлою пам’яттю!"

Після чого відбувся автопробіг за маршрутом м. Тячів – смт. Буштино – с. Угля – смт. Дубове. Саме з цих населених пунктів були родом і поховані військові і добровольці з Тячівщини,  які загинули під час бойових дій на сході України, – Роман Козичко (Тячів), Павло Дурунда, Віталій Бертолон (Буштино), Олександр Шимон, Володимир Цірик (Угля) та Микола Федоришин (Дубове). 

У кожному з цих населених пунктів до учасників автопробігу також долучились рідні загиблих героїв – брат Романа Козички Іван, мами Володимира Цірика Світлана Бокоч, Віталія Бертолона – Ольга Юріївна, Миколи Федоришина – Василина Федоришин  та дружина  Павли Дурунди пані Мар’яна.  

Від імені керівництва Тячівської державної адміністрації всім їм було висловлено пошану, а також вручено матеріальну допомогу. 

На могилах полеглих воїнів священнослужителі церков Тячівщини  відправили панахиди, а учасники автопробігу поклали квіти та запалили лампадки пам’яті. 

Як наголосили організатори заходу, на Тячівщині започатковується святкування і День Героїв відзначатиметься й надалі кожного року, четвертої неділі травня. 

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації




































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00