Призов, сміття і дороги - у Тячівській РДА відбулася нарада з головами місцевих рад

2019-06-14 12:00:14
У четвер,  13.06.19 р, при голові Тячівської державної адміністрації Василю Дем'янчуку відбулася нарада з головами виконкомів місцевих рад.

Участь також взяли - перший заступник голови РДА Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій, голова районної ради Іван Фабрицій. Були також запрошені керівники - ТОВ "Екосіті"  Олександр Буковський та ТОВ "КВ -Консалт" Марія Фабрицій та керівники структурних підрозділів державної адміністрації.
Перед початком зібрання учасники вшанували хвилиною мовчання пам'ять трагічно загиблих мешканців села Тарасівка. Відтак було розглянуто питання про хід весняного призову на військову службу в 2019 році. Так станом на даний період  план по призову в районі виконано приблизно на сорок відсотків. Призовна кампанія триватиме до кінця червня, тому голова РДА Василь Дем'янчук наголосив присутнім головам щодо активізації співпраці з військовим комісаріатом та проведення роз'яснювальної  роботи з призовною молоддю.
Після цього присутні розглянули ситуацію, що склалася із вивозом твердих побутових відходів. На сьогодні у районі діють дві фірми, які займаються вивозом сміттям,  однак через рішення Солотвинської селищної ради про призупинення експлуатації сміттєзвалища з інших населених пунктів, виникла проблема його складування. 
Для облаштування альтернативного полігону чи сортувальної лінії необхідно виділити земельну ділянку площею 2-4 га, з приводу чого представники ТОВ "КВ -Консалт"  звернулися у відповідні органи влади. На жаль, Тячівщина - малоземельний гірський регіон, і не лише район, а й ряд сільрад не мають наявних територій для облаштування полігонів. В той же час у семи населених пунктах діють паспортизовані сміттєзвалища, і підрядник готовий надати вигідні інвестиційні пропозиції щодо встановлення сортувальних ліній із подальшим вивезенням відходів. 
Також дану проблему зможе вирішити будівництво потужного сміттєпереробного  заводу у місті Тячів, яке розпочнеться зі слів першого заступника міського голови Івана Клебана, буквально  за пару місяців.  
У підсумку обговорення даного питання було досягнуто домовленості щодо виділення на сесії Тячівської  районної ради фінансування на рекультивацію Солотвинського діючого звалища. А також залучення інвестиційних коштів для розвитку інфраструктури та вирішення інших соціальних питань селища Солотвина. Тож вивезення сміття ТОВ «КВ-Консалт» з населених пунктів району відновитися якнайближчим часом. 
Наступним питанням, яке було обговорено на даній нараді - це проведення ремонту доріг.
Як наголосив голова РДА Василь Дем'янчук, наразі роботи тривають  на районних дорогах у ряді населених пунктах. Розпочати їх раніше  не дозволяли погодні умови, проте вже вдалося відремонтувати деякі ділянки доріг місцевого значення загального користування  - "Терново-Вишоватий", "Терново-Петрушів", ідуть підготовчі роботи на ділянці "Тересва -Нересниця". 
 Завершується ремонт у селі Крива, який продовжено у напрямку села Терново, також розпочато у селі Біловарці. 
 В межах району та у кількох населених пунктах тривають роботи на дорозі державного значення "Мукачево-Рогатин", зокрема у Тересві, Грушові тощо. 
Голови сільрад акцентували увагу на тому, щоб здійснювались  ремонти на тих ділянках, на яких ситуація залишається критичною. Зокрема що стосується і  відрізку дороги у напрямку "Калини - Водиця", де на дорозі обласного значення стався зсув, який загрожує безпеці руху.  
Також  на сьогодні проводяться перемовини з підрядником щодо ремонту дороги обласного значення "Синевір-Колочава-Буштино" у напрямку тереблянської долини. 
Загалом, як запевнив очільник району Василь Дем'янчук розпочаті минулоріч роботи з оновлення доріг будуть продовжені і цього року за наявності відповідного фінансування. 
Прес-служба Тячівської райдержадмістрації 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00