В ОДА відбулось спільне засідання Керівного комітету та Робочої групи з розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку на період 2021 – 2027 років

2019-06-25 10:34:01
У четвер, 20 червня, в облдержадміністрації відбулось спільне засідання Керівного комітету та Робочої групи з розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021 – 2027 років за участі голови обласної ради М.Рівіса, керівника апарату облдержадміністрації Р.Натуркач, директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Д.Мана, експертів, представників наукових та освітніх кіл, бізнесу, владних та громадських організацій, органів місцевого самоврядування.
М.Рівіс зауважив, що природні ресурси області є надзвичайно привабливими для інвестування. Сформований привабливий для інвестора імідж області – це не лише поширення та сприйняття позитивної інформації про регіон, але також і матеріально реалізовані проекти (реалізована місцева інфраструктура, успішні бізнес-проекти тощо). В Україні немає іншого регіону, який має спільний кордон одразу з чотирма країнами ЄС: Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Крім цього, не останнім аргументом на користь області є розгалужена транспортна інфраструктура та значний досвід міжнародного співробітництва.
Також М.Рівіс наголосив, що Закарпаття – надзвичайно перспективний регіон з точки зору туристично-рекреаційного потенціалу. «Туристично-рекреаційна галузь – це не тільки джерело швидких прибутків, яке дає найскорішу компенсацію витрат, а й стимул для розвитку всього господарського комплексу» - підкреслив він.
Р.Натуркач зазначила, що в області активно здійснюється робота над розробкою стратегічного документу розвитку регіону із залученням усіх зацікавлених сторін – влади, бізнесу, науковців та громадськості. Регіональна стратегія розвитку – важливий документ, який сприятиме соціально-економічному розвитку області на наступні сім років та стане основою для розробки інших програм і проектів з питань збалансованого розвитку всієї території області.
Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Д.Ман презентував результати соціально-економічного аналізу розвитку області за останні 5 років щодо природно-ресурсного потенціалу регіону, демографічного потенціалу та трудових ресурсів, інфраструктури області, регіональної економіки, бюджету області, розвитку сільських територій та сільського господарства, розвитку гірських територій та екологічної ситуації в області.
Керівниками фокус-груп та експертами також було обговорено проект прогнозу соціально-економічного розвитку області на  2021 – 2027 роки, формування зведеного SWOT-аналізу та бачення сценаріїв розвитку регіону.
З матеріалами щодо розробленняРегіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021 – 2027 років можна ознайомитись за посиланням https://carpathia.gov.ua/storinka/strategiya-rozvytku-zakarpatskoyi-obla...
 








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00