В Тячівській РДА відбулось засідання протиепізоотичної комісії

2019-06-25 14:14:54


          25 червня 2019 року в Тячівській райдержадміністрації під головуванням в.о голови Тячівської РДА Михайла Полажинця відбулось позачергове засідання  Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тячівській районній державній адміністрації.

       На порядок денний були винесені наступні питання:

  1. Про стан здійснення контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин на території району.
  2. Про затвердження комплексного плану профілактики сказу в Тячівському районі на 2019 – 2023 роки.


З питань порядку денного доповідав Микулянець І.І. –  начальник Тячівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

             По наслідкам доповіді та обговорення Державна Надзвичайна протиепізоотична комісія при Тячівські районній державній адміністрайції прийняла наступне рішення:


  1. Доповідь начальника Тячівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Микулянця І.І. прийняти до уваги.
  2. Головам  об’єднаних територіальних громад, селищних та  сільських рад та комунальним службам   району:
    1. Забезпечити та здійснювати контроль за дотриманням громадянами, підприємствами та установами району вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»  та   «Правил тримання собак, котів та хижих тварин у населених пунктах України». Порушників вищевказаних правил притягувати до адміністративної відповідальності, що передбачено ст. 154 КУпАП.
    2. Здійснити всі можливі заходи для створення (відкриття) пунктів відлову і притулків для безпритульних тварин для чого винести питання їх відкриття та фінансування на розгляд сесій місцевих рад з    залученням меценатів, спонсорів та інших джерел фінансової допомоги не заборонених чинним законодавством України.
    3. Забезпечити регулювання чисельності безпритульних тварин згідно ст. 23,24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» від 21.02.2006 року та пп.15,17,18,19 «Правил утримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах України», а також з подальшим їх триманням в новостворених притулках для безпритульних тварин.
  3. Затвердити комплексний план профілактики сказу в Тячівському районі на 2019 – 2023 роки.
  4. Вище вказане рішення довести до відома всіх  органів виконавчої влади на місцях, районної організації УТМР, лісомисливських організацій розташованих на території району, інших зацікавлених організацій та служб, а також опублікувати на сайті райдержадміністрації та  в районній газеті «Дружба».
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови комісії, начальника Тячівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Микулянця І.І.


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00