Відведення місць масового відпочинку та розчистка придорожніх узбіч - питання, розглянуті на нараді в РДА

2019-06-26 15:18:47
Сьогодні 26.06.19 в Тячівській РДА відбулася нарада з головами місцевих рад тих населених пунктів району, які розташовані в прикордонній смузі - Солотвина, Бедевлі, Грушова, Тересви, Нижньої Апші. 

Провів зібрання в.о. голови РДА Михайло Полажинець за участі керівника апарату Богдана Макусія та начальників структурних підрозділів державної адміністрації - начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи Василя Калинича, начальника юридичного відділу Світлани Сойми та зав.сектора інфраструктури Івана Савули.  
Відтак присутні розглянули питання про відведення місць масового відпочинку в прикордонній смузі на території Тячівського району. 
Коротко про нормативну базу та правила визначення таких місць розповів начальник відділу прикордонної служби "Тячів" Дмитро Куценко.  Звернув увагу щодо активізації протиправної діяльності  та відповідальності осіб за порушення прикордонного режиму.  У підсумку, голів місцевих рад зобов'язано надати у Тячівську РДА свої пропозиції і здійснити ряд заходів з визначення та облаштування місць масового  відпочинку, що надалі буде погоджено з прикордонними службами. 
Наступним питанням розглянуто ситуацію щодо розчистки узбіч, яка склалася в даних населених пунктах у зв'язку з ремонтними роботами на автошляху Мукачево - Рогатин - Івано-Франківськ . Як було зазначено, у Тячівську райдержадміністрацію надійшов лист від Служби автомобільних доріг, в якому вказано про значну кількість недопустимих порушень, що призводять до великих проблем під час експлуатації дорожнього полотна і зводять нанівець здійснення будь-яких ремонтів.  
Зокрема, в багатьох дворогосподарствах влаштовані в'їзди в двори без встановлення водо- перепускних туб, що порушило функціонування водовідводу. Тротуари і узбіччя автодороги захаращені будівельними матеріалами, а бетонні паркани знаходяться в межах смуги відводу.  Побудовані площадки біля торгівельних споруд і житлових будинків, які межують з автодорогою, не узгоджені з Службою автомобільних доріг, в результаті чого дорожнє полотно потрапляє під підтоплення. А це призводить до постійного руйнування асфальтного покриття, і  які б ремонти зазвичай не проводились, стають безрезультативними. Прикладом є нещодавні зливи у селищі Тересва, де за лічені хвилини вода на дорозі текла рікою.  
Відтак з метою вирішення даної проблеми у вищезазначених  населених пунктах буде створено комісії за участі представників Служби автомобільних доріг, які здійснюватимуть обстеження законності зведених споруд.  А також проводитимуться необхідні заходи впливу на жителів по звільненню смуги відводу автодороги і відновлення функціонування самого водовідводу, розчищення кюветів тощо. Тільки у такому разі проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення  в межах цих населених пунктах стане надалі можливим  та результативним. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00