11-14 січня 2018 року в м.Ужгороді відбудеться І-й Міжнародний фестиваль "Василля"

2018-01-12 11:55:46

Протягом чотирьох днів, з 11 по 14 січня, на Закарпатті триватиме масштабний фестиваль під оригінальною назвою "Василля", що об'єднає ярмарок, частування і новорічно-різдвяні веселощі.


Свято, приурочене до дня Св.Василя Великого, супроводжуватимуть яскраві та колоритні виступи колядницьких гуртів і вертепів, а на набережній Незалежності в Ужгороді близько півсотні учасників розгорнуть ярмарок вина, меду, сиру, фермерських продуктів, смачних закарпатських наїдків. На фестивалі представлять свою продукцію винороби не тільки з України, але й з-за кордону, зокрема, Угорщини, Румунії, Польщі. Долучаться до заходу, окрім закарпатських, виробники зі Львівської, Полтавської та Івано-Франківської областей.
Гостей розважатимуть зі сцени на площі Театральній, де кожного фестивального дня триватиме різноманітна концертна програма за участі професійних та аматорських колективів.
У суботу, 13 січня, з 10.00 до свята долучаться колядницькі гурти та вертепи з усієї області. Близько 15 вокальних ансамблів, хорів, бетлегемів з усіх районів Закарпаття – учасники фестивалю "Коляди у старому селі", що відбудеться цього дня. Розпочнуть свято на Театральній, далі видовищною ходою і запальною музикою закликатимуть перехожих долучитися до дійства, що розгорнеться на території Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту. Увечері ж цього дня о 19.00 заслужений академічний Закарпатський народний хор виступить зі сцени з великою програмою "На старий Новий рік".
Офіційне відкриття міжнародного фестивалю "Василля" відбудеться 12 січня на площі Театральній о 12.00
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00