Медикам роз'яснили про реформування пенсійної системи

2018-02-01 10:29:17

Днями відбулися зустрічі керівництва Тячівського ОУПФУ з медичними колективами Української алергологічної лікарні, обласної алергологічної лікарні та Тячівської районної лікарні №1.

Під час зустрічі, всіх присутніх було проінформовано та роз’яснено про реформування пенсійної системи з 1 жовтня 2017 року. Пояснено умови призначення пенсій та порядок обчислення страхового стажу. Також надано інформацію про добровільну участь осіб у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Було роз’яснено медпрацівникам про умови призначення пенсій за вислугу років, на пільгових умовах, про механізм проведення перерахунків пенсії у зв’язку із набуттям страхового стажу після призначення пенсії.
З 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року при призначенні пенсії застосовується середня заробітна плата (дохід) по Україні, з якої сплачені страхові внески, обчислена як середній показник за 2016 та 2017 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1%. За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, але не більш як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком. Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу 1489,20 грн. (40% мінімальної з/плати 3723,00 грн.).
Під час зустрічі, працівникам колективів було роз’яснено про функціонування Веб-порталу Фонду.
Особливу увагу акцентовано на можливості отримання з Веб-порталу різнопланової інформації: дані з системи персоніфікованого обліку про суму заробітку, з якої сплачені страхові внески дізнатися скільки днів для стажу зараховано в результаті сплати, інформації про відомості з власної пенсійної справи для пенсіонерів. Оскільки портал надає доступ до персональної інформації, роз’яснено як можна зареєструватися та стати користувачем Веб-порталу Пенсійного фонду України. Для постійного контролю за персональними даними, що містяться в Державному реєстрі, працівникам медичних закладів запропонували зареєструватись на Веб-порталі електронних послуг.
Після закінчення зустрічі були надані відповіді на індивідуальні запитання щодо обчислення пенсії і користування Веб-порталом Пенсійного фонду України
Тячівське  ОУПФУ
                                                                                    
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00