Про ситуацію з інфекційними захворюваннями обговорено на нараді з головними лікарями району

2018-02-13 17:11:48
       

Сьогодні, 13 лютого, голова районної державної адміністрації Василь Дем’янчук, голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій провели нараду з головними лікарями медичних закладів району.


       Насамперед  присутні обговорили питання переходу медзакладів у Центр первинної медико-санітарної допомоги,  з приводу чого  наголошено активізувати організаційну роботу  щодо прийняття відповідних рішень місцевими радами тощо.
       Відтак головні лікарі інформували про стан захворюваності на кір, проведення профілактичних щеплень і ситуацію з наявності вакцин.
       Як було повідомлено,  з початку спалаху цієї небезпечної хвороби в районі найбільшу кількість зареєстровано у таких населених пунктах як Тарасівка - 72 особи, Криве - 59, Нересниця - 56 осіб.   Жодного випадку захворювання не зафіксовано лише у селі Кричево.  
       На жаль,  зафіксовано один смертельних випадок від ускладнення захворювання: у селі Лази від ускладнення хвороби  померла п'ятирічна дівчинка, яка до речі не була щеплена.  Саме тому керівництво району вчергове наголосило на проведенні щеплення, яке являється єдиними захистом від хвороби.
       Щодо наявності вакцин, то в район поступило 1200 доз, які розприділено по дільницях, які вже використано згідно графіків проведень щеплень. Однак вакцин потрібно більше, які керівництво району проситиме в області.  
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00