Відбулась зустріч щодо призначення, перерахунку та виплати пенсій

2018-02-28 13:33:19


27 лютого 2018 року відбулася зустріч головного спеціаліста відділу 2 з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Тячівського об‘єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Підлісної М.В. з трудовим колективом Грушівського дошкільного навчального закладу на чолі із завідуючою закладу Фальчук Н.Ю.


Також на зустрічі був присутній голова села Грушово Опріш В.М. У ході зустрічі спеціаліст ознайомила присутніх зі змінами в пенсійному законодавстві України в 2017 році, надала роз‘яснення щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов‘язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій.
Особливу увагу звернула на пенсію за вислугу років, а саме: наголосила, що згідно пенсійної реформи право на вислугу років фіксується на дату набрання чинності закону, якщо в людини вже є це право, то вона ним може скористатися будь-коли. Водночас нагадала, що особи, які вийшли на пенсію за вислугу років, не мають права обіймати посади, що дозволяють призначати такий вид пенсії.
Особливу увагу було приділено посиленню ролі страхового стажу для визначення права на пенсію, згідно норм Закону України №2148-VIII від 03.10.2017 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», а саме: з 1 січня 2018 року при досягненні 60 років особа повинна мати 25 років страхового стажу, з кожним роком вимога до стажу зростає на 1 рік і так до досягнення 35 років в 2028 році.
Працівникам передпенсійного віку запропоновано відвідати заняття «школи майбутнього пенсіонера».
Під час зустрічі Підлісна Марина проінформувала про можливість реєстрації на WEB
-порталі Пенсійного фонду України, що дасть можливість громадянам постійно здійснювати контроль за своїми персональними даними. Наприкінці зустрічі були надані вичерпні відповіді на всі запитання присутніх, а також були роздані буклети та листівки.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00