Тячівщину відвідала Міністр румунів звідусіль Наталія-Елена Інтотеро

2018-03-05 16:03:31


У суботу 3 березня 2018 р на Тячівщині з робочим візитом перебувала Міністр румунів звідусіль Уряду Румунії пані Наталя-Елена Інтотеро, яка взяла участь у святкуванні традиційного "Марцишору".


Напередодні урочистості відбулася зустріч з представниками Закарпатської ОДА та Тячівської РДА, місцевої влади. А саме: заступника голови Закарпатської ОДА Володимира Колеснікова, голови Тячівської РДА Василя Дем'янчука та його першого заступника МихайлаПолажинця, Консула Румунії в смт Солотвино Габріела Нікола, Нижньоапшанський сільський голова Івана Йовдія.
Пані Міністр повідомила, що це її перший закордонний візит в Україну і Тячівщину зокрема, оскільки зовсім нещодавно призначена на цю посаду. Висловила щиру вдячність за теплий прийом і сподівання на подальшу конструктивну співпрацю у розвитку добросусідських відносин.
Також зауважила, що Румунія першою ратифікувала Угоду про Асоціацію України з ЄС, і вона мала за честь оголосити це рішення. Ключовим питанням своєї подальшої діяльності визначає збереження мови, культури та традицій нацменшин румунів звідусіль.
Заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Колесніков наголосив, що етнічні румуни споконвічно живуть у мирі та злагоді в багатонаціональному Закарпатті. Румунія для Закарпаття є надзвичайно важливим сусідом і стратегічним партнером на сьогодні, коли Україна швидкими темпами рухається до Європейського Союзу.
Голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук висловив вдячність Міністру у справах румунів звідусіль Наталії-Єлені Інтотеро за візит. Наголосив, що на Тячівщині максимально забезпечуються права та свободи всіх національностей, які проживають на території району.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00