ВІдбувся робочий візит керівництва району в Широкий Луг

2018-03-29 16:19:49

Керівництво району продовжує здійснювати робочі поїздки в населені пункти району з метою ознайомлення та вирішення актуальних питань соціально -  економічного розвитку  громад.


Відтак, минулого тижня голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук та голова райради Іван Фабрицій навідалися в село Широкий Луг, де зустрілись з головою та активом села. Зустріч відбулася за участі районних депутатів Володимира Мідянки та Івана Корнути, керівників закладів соціальної сфери.
  Як розповів сільський голова Василь Олексій триває реконструкція колишнього санпропускника під амбулаторію ЗПСМ, яка розпочалася два роки тому. Зокрема замінено покрівлю,  здійснено внутрішнє оздоблення, збудовано кочегарку. Роботи здійснено за співфінансування благодійного фонду "Віза" краю Височіна,  районного і обласного бюджетів. Будівля вже відремонтована на 80 відсотків і за наявності коштів у цьому році планується до введення в експлуатацію.
Актуальною темою для громади залишається  функціонування освітніх навчальних закладів.  Особливо це стосується Широколузької ЗОШ І-ІІІ ст., яка знаходиться у трьох корпусах і потребує реконструкції або ж добудови. Корпус, в якому розміщені учительська та 2 класи, знаходиться в аварійному стані. Керівництво району пропонує як один із можливих варіантів варіант виходу із ситуації - добудова другого поверху основного корпусу.
 З метою енергозбереження за фінансової підтримки районної влади у школі замінено частину вікон та дверей на металопластикові, решту потрібно ще замінити. Така ж ситуація у Фонтеняській ЗОШ І-ІІ ст., де  зроблено внутрішній ремонт та перекрито дах будівлі.  Назріла необхідність у заміні  старого твердопаливного котла на новий, більш місткий та економічний. Потребує ремонту  та заміни вікон та дверей початкова школа у селі Пригід, яка знаходиться за 8 км від Фонтенясів.
Відтак поважні гості навідались в дитячий садочок, де передали діткам солодощі і оглянули матеріально-технічний стан закладу. На даний час тут діють 4 групи та 2 короткотривалі, також постає питання ремонтів,  заміни вікон і котла.
Ще одне важливе питання даного населеного пункту, яке було обговорено під час робочого візиту та потребує нагального вирішення  - це покращення інфраструктури доріг. Минулого року встелено новий асфальт по вул. Шевченка від магазину "Любовіт" до межі території сільської ради. Оновлення потребує покриття на інших відрізках шляху, з приводу чого керівництво району пообіцяло своє сприяння щодо спрямування коштів. А також вирішення інших нагальні питань життєдіяльності даного населегого пункту та покращення його  інфраструктури.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00