Повідомлення сільгосптоваровиробникам та пасічникам району щодо застосування пестицидів і агрохімікатів

2018-04-12 10:05:17

Зверта
ємо увагу щодо необхідності  дотримання сільгосптоваровиробниками встановлених вимог стосовно оброблення сільськогосподарських культур та земель пестицидами і агрохімікатами.

Питання належного застосування пестицидів та агрохімікатів, з метою мінімізації їх впливу на популяцію бджіл постійно обговорюється на засіданнях робочої групи Мінагрополітики з питань розвитку бджільництва (далі – робоча група).
Основним завданням робочої групи є організація вивчення питань, пов’язаних із розведенням, використанням та охороною бджіл, виробництвом, заготівлею та переробкою продуктів бджільництва, створенням умов для підвищення продуктивності бджіл і сільськогосподарських культур, забезпечення гарантій дотримання прав та захисту інтересів фізичних і юридичних осіб, які займаються бджільництвом. До роботи вказаної робочої групи долучені фахівці галузі, представники профільних асоціацій та спілок бджолярів.
В рамках роботи робочої групи напрацьовано ряд законотворчих рішень щодо покращення стану галузі.
Крім того, звертаємо увагу на наявність зручних для використання як пасічниками так і сільгосптоваровиробниками інтернет-ресурсів, зокрема, система моніторингу «GRAND EXPERT» (веб-сайт: www.grand.expert), використання яких покращить комунікацію між ними, що стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.
У разі виникнення додаткових запитань, просимо звертатися за номером телефону: 044-278-67-24 – Вільбіцький Віталій Анатолійович, головний спеціаліст відділу міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фіто санітарних заходів в АПК Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінагрополітики.

      Ю.Дан, начальник відділу агропромислового розвитку Тячівської райдержадміністрації                                                                                                                           

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00