Василь Дем'янчук отримав бойовий прапор за допомогу військовим АТО

2018-04-13 16:09:34

Про чергову поїздку із зони АТО традиційно прозвітували тячівські волонтери, які напередодні Пасхи доставили на Схід гуманітарний вантаж.


Загальна його маса становила більше 10 тонн. Вантаж  зібрано небайдужими мешканцями району в рамках масштабної великодньої акції,  яку проведено  з ініціативи керівництва Тячівської райдержадміністрації.
Окрім продуктів харчування, бійцям привезли медикаменти, інструменти та інші матеріальні засоби. Та все ж таки основний зміст  - святкові гостинці: пасхальні кошики,  крашанки, ковбасні вироби, домашнє сало, солодощі та інші різноманітні смаколики.
Як розповів учасник поїздки Віталій Богдан великодні дарунки з Тячівщини отримали на передовій бійці військових частин та блокпостів Донецької та Луганської області.  З пасхальними гостинцями навідались волонтери і до  наших земляків - захисників Анатолія Гаджеги та Сергія Соломикіна, працівників Тячівського відділу поліції, які несуть службу на блок - постах в зоні військового конфлікту.
А лікарю-стоматологу Тячівської районної стоматологічної поліклініки Володимиру Степі, який  на даний час у прифронтовій зоні безкоштовно лікує зуби військовослужбовцям та цивільним мешканцям сходу привезли необхідні медикаменти.
Також волонтери побували в місті Константинівка, з яким два роки тому Тячівською державною адміністрацією підписано договір про співпрацю. Вони передали щирі великодні вітання та подарунки в освітні і соціальні заклади, установи та організації міста.  Також місцевим мешканцям фронтової зони було роздано продукти харчування, одяг та предмети повсякденного вжитку.
Ще одна приємна зустріч волонтерів відбулася у 10-тій окремій гірсько-штурмовій  бригада з її командиром, Героєм України , закарпатцем Василем Зубаничем.  Наш славний 34 -ох річний земляк мужньо захищає цілісність країни з травня 2014 року. Брав участь у боях за Новоганнівку, Нижнє Тепле, Станицю Луганську, Макарове, Щастя, Луганський аеропорт, Дебальцеве та низку інших населених пунктів Луганської та Донецької областей.
За виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагороджений званням Герой України, орденом «Золота Зірка» та медаллю «За військову службу Україні».
Для потреб захисників 10-ої ОГШб було передано продукти харчування і пасхальні гостинці від мешканців Тячівщини. Важливу допомогу отримали військові інших підрозділів та частин, які на даний час знаходяться на передовій в Пісках, Водяному, Попасне, Золоте та інших населених пунктах сходу країни. 
На знак вдячності за надану допомогу бійці ТГ ДУК ПС «Сапсан», ТГ "Вермахт" передали бойовий прапор головному організатору великодньої акції - голові Тячівської райдержадміністрації Василю Дем'янчуку з написом: "дякуємо за вашу підтримку. Разом до перемоги!". По поверненні додому  волонтер Віталій Богдан вручив його очільнику Тячівщини.
- Ми традиційно на великі релігійні свята намагаємось хоч трішки порадувати наших захисників, які стоять на варті нашого миру і спокою. Такі поїздки влаштовуємо вже не перший рік з часу проведення АТО , щоб бійці відчували, що за них не забувають,   - зазначив Василь Дем'янчук.  
А також побажав нашим захисникам  сили, мужності та витримки на нелегкій військовій службі, щасливого повернення до рідного дому. Всім учасникам благодійної акції та поїздки висловив щиру вдячність за надану допомогу.  
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації


























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00