Через спалах кору призупинено навчання в Груниківській ЗОШ І-ІІ ст.

2018-04-17 16:11:28

Сьогодні, 17 квітня в Тячівській райдержадміністрації відбулось засідання протиепідемічної комісії  щодо вивчення ситуації із захворюваності на кір  в селі Угля та присілку Груники.  


Провів засідання голова РДА Василь Дем'янчук  за участі першого заступника Михайла Полажинця, членів комісії, та запрошених - головного лікаря Углянської дільничної лікарні Ніни Стан та директора Груниківської ЗОШ І-ІІ ст. Тетяни Зеленько.
Як повідомила керівник навчального закладу Тетяна Зеленько, з початку квітня місяця поточного року зафіксовано 54 випадки тривалого підвищення температури у дітей різного віку, з яких 15 підтверджено захворюваність на кір. З приводу чого дирекція школи звернулася до управління освіти, відділ охорони здоров'я та відповідні органи влади, аби прийняти відповідне рішення.
Що стосується ситуації загалом, то за інформацією головного лікаря Ніни Стан на сьогодні  в школі відсутня 31 дитина, у лікарню звернулося 12 осіб,  2 дітей нешкільного віку з ускладненням - пневмонією направлено в інфекційне відділення райлікарні, 10 дітей проходять лікування на дому.
Відтак було зазначено, що така кількість хворих за один місяць свідчить про різке погіршення ситуації щодо захворюваності на кір і розцінюється як спалах цієї інфекції. Основний прошарок хворих – не вакциновані діти, які через різні причини не пройшли завчасно щеплення. У розпорядженні углянських медиків на сьогодні 55 наявних вакцин від кору, з приводу чого проводиться роз'яснення серед місцевих мешканців щодо обов'язкової вакцинації як узабезпечення від інфекціонування.
Голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук запропонував з метою попередження розповсюдження кору та для зменшення контактів між дітьми в можливий інкубаційний період призупинити навчання в Груниківській школі на тиждень з 18 по 23 квітня (понеділок) включно. Рекомендувати лікарям продовжити вакцинацію осіб, що не пройшли щеплення, і звітувати про зроблене. А також проводити щоденний моніторинг ситуації із захворюваністю по дільницях, вжити всі необхідні заходи, які забезпечать зменшення і припинення розповсюдження інфекції у населеному пункті та даному навчальному закладі.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00