Керівництво Тячівщини взяло участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

2018-04-19 15:25:37

Вже більше десяти років поспіль лісівники України, під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках».


 
Головною метою заходів є підвищення престижу лісової галузі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, відтворення та збереження лісових насаджень.

Зазвичай активними учасниками посадки дерев  виступає  учнівська та студентська молодь, представники громадськості, органів влади, засобів масової інформації та всі бажаючі.

Лісгоспи Тячівського району  теж проводять  чимало заходів з посадки лісу. З ініціативи директора ДП "Тячівський ЛГ" Наталії Катреняк на один із таких було запрошено керівництво району.

Так 18.04.2018 р. голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, заступник голови районної ради Ігор Грабарь, селищний голова Тересви Василь Олексій та ін. взяли участь у висадження зелених насаджень в урочищі "Берези".  

Також до акції були залучені учні Тересвянської ЗОШ та філії Тячівського професійного ліцею, представники громадської організації "Злагода" (голова Марія Цимбаліста) та «Карпатського біосферного заповідника».

Під час заходу на площі 0,8 га було висаджено чимало саджанців дуба, ялини, явора та ясеня. Посадковий матеріал тячівські лісівники виростили на власному розсаднику, а частину отримали від колег з Брустурянського лісгоспу.

Всі учасники акції отримали від лісівників подяки, блокнотики та сувеніри з написом «Майбутнє лісу – у твоїх руках».  

- Проведення подібних  акцій, до яких залучається учнівська молодь,  має дуже важливий виховний процес. Адже відомо, коли людина в своєму житті посадить хоча б одне деревце, то буде бережно ставитися до природи, – наголосив голова РДА Василь Дем'янчук.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації
























































   







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00