У Тячеві відбулося засідання громадської ради (відео)

2018-05-16 11:54:21

Минулого четверга відбулося засідання Громадської ради.


На порядку денному були наступні питання.
1. Про стан доріг та якість проведення ремонтних робіт на автошляхах району. Найбільш болюче питання стану доріг, але і якості ремонтних робіт. Так минолуго тижня в Малій Угольці активістами було виявленно та афішовано про стан нової дороги, яка практично почалася розсипатися, виконавець робіт фірма ЕЛІТКОМБУТ, яка дала гарантію три роки на асфальтне покриття. Дана фірма проводила капітальний ремонт в ряді сіл району на загальну суму 22,5 мільйонів грн, і звичайно виникає питання якості робіт на всіх участках дороги, де проводився капітальний ремонт. Але ще більше питань до фірм, які здійснюють технічний нагляд за виконанням робіт, які так само отримують великі кошти за такий нагляд, але складається враження, що тех нагляд здійснюють тільки активісти.
2.Про ситуацію в районі з вивезення сміття, проблеми та їх вирішення.
Питання культури населення, яке практично викидає сміття в річки та лісосмуги, населення ігнорує укладання угод з фірмою яка вивозить сміття. В свою чергу представник фірми КВ-Консалт Володимир Михалчич,заявив про проблему куди вивозити мусор, в районі не має полігону. Василь Демянчук зауважив, що для вирішення проблеми потрібно побудувати сміттеперобний завод, а також запровадити зелений тариф на спалювання сміття такими заводами.
3.Третім питанням, про хід створення природньо-заповідного фонду, яке розглядалося радою було недотримання домовленостей щодо визначення меж пзф та припинення рубки дубів ЗОУЛМГ. Нагадаю, що минулого засідання робочої групи начальник ЗОУЛМГ особисто обіцяв припинити вирубку до визначення меж. Прийнято рішення рекомендувати голові рда повторно внести на сесію ради питання створення пзф, а також найближчим часом провести засідання робочої групи за участю начальника ЗОУЛМГ та керівника Тячівського ЛГ стосовно створення пзф. 
Також з ініціативи Габора І.І було проголосовано, рекомендувати голові Тячівської РДА. винести на на чергову районну сесію, рішення про підтримку створення туристичного проєкту Свидовець на території району. 


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00