Керівництво Тячівщини проінспектувало підготовку освітніх закладів з румунською мовою навчання до "нової української школи"

2018-05-18 12:32:02

У четвер 16.05.2018 р. голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, разом з своїм першим заступником Михайлом Полажинцем, навідались з робочої поїздкою в село Глибокий Потік.


Насамперед сільський голова Василь Буга та районний депутат Дмитро Буга розповіли про стан соціального розвитку та актуальні питання населеного пункту , які потребують негайного вирішення. Зокрема, що стосується ремонту доріг, матеріального забезпечення закладів соціальної сфери, наповнюваності місцевого бюджету тощо.
Після чого всі разом навідалось у школи з румунською мовою навчання, які знаходяться на території села Глибокий Потік і присілків Малий Боуц, Великий Боуц та Карбунешть. Основне питання, яким цікавились поважні гості у директорів навчальних закладів - це впровадження нещодавно прийнятого Закону “Про освіту” .
І насамперед, що стосується підготовки першокласників до "нової української школи", забезпечення відповідним приміщенням та необхідною матеріально-технічною базою. Відтак було обговорено питання щодо проведення ремонтів та придбання шкільного інвентаря.
Як зазначив очільник району Василь Дем'янчук новий Закон про освіту повністю змінить підхід до навчально-виховного процесу, адже школа буде повністю модернізована. І на нас чекають на практиці не лише нові типи закладів, а й нові стандарти та нова концепція навчання тощо. Тож підготовка в районі до навчання по – новому ще триває.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00