На Тячівщині в День Героїв вшанували пам'ять загиблих в зоні АТО (фоторепортаж)

2018-05-19 23:19:50

Сьогодні 19.05.18 р з нагоди Дня Героїв відбувся автопробіг - вшанування загиблих воїнів АТО Тячівщини.


І хоч свято Героїв ще поки що не відзначається на державному рівні, але воно дуже важливе для нашого народу. В різні історичні часи це був День пам’яті усіх українців, які присвятили своє життя боротьбі за волю, свободу і незалежність України. І воно потрібно нам і зараз, щоб вшановувати бійців АТО, які загинули за нашу волю і свободу.
Ініціатором заходу виступила нещодавно створена громадська організація учасників Революції Гідності, ветеранів війни, волонтерів та добровольців «Єдність» (Богдан Колодницький). Активну участь в його організації та проведенні взяло керівництво Тячівської державної адміністрації, районної та міської ради. Вагоме сприяння надали депутати Закарпатської обласної ради Василь Федурцьо та Василь Дем'янчук.
Вшанувати героїв зібрались учасники АТО району, військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, волонтери, працівники та керівники структурних підрозділів державної адміністрації, установ, організацій району, громадські активісти, голови місцевих рад, учнівська молодь, небайдужі мешканці району.
А також представники громадських організацій: "Патріот" ( Василь Минзат), "Злагода" (Марія Цимбаліста), інвалідів війни та збройних сил ( Віталій Богдан) та ін.
А розпочалося дійство на площі біля Тячівської РДА з урочтстого підняття Державного прапора, яке здійснили боєць 128 -ї бригади Віктор Очеретний та учасник АТО Василь Минзат.
Участь у церимонії взяли: голова Тячівської РДА Василь Дем'янчук, міський голова Іван Ковач, заступник голови райради Ігор Грабарь, депутат Закарпатської обласної ради Василь Федурцьо та ін.
Як зазначив один із головних ініціаторів заходу, громадський активіст, учасник бойових дій на сході України Віталій Бенчак : "Свято Героїв дуже просте і вожночас дуже величне. Ми вшановуємо тих, хто поклав голови за волю України. А сьогодні згадаємо героїв новітньої російсько-української війни, схилимо голови перед їх світлою памяттю!"
Після чого відбувся автопробіг за маршрутом м.Тячів – смт Буштино – с.Угля – смт Дубове. Саме з цих населених пунктів були родом і поховані військові і добровольці з Тячівщини, які загинули під час бойових дій на сході України, – Роман Козичко (Тячів), Павло Дурунда, Віталій Бертолон (Буштино), Олександр Шимон, Володимир Цірик (Угля) та Микола Федоришин (Дубове).
У кожному з цих населених пунктів до учасників автопробігу також долучились рідні загиблих героїв – брат Романа Козички Іван, мами Володимира Цірика Світлана Бокоч та Віталія Бертолона – Ольга Юріївна, дружина Павла Дурунди пані Мар’яна,  батьки Олександоа Шимона - Петро Іванович та Віра Василівна.  
Від імені керівництва Тячівької державної адміністрації всім їм було висловлено пошану, а також вручено матеріальну допомогу.
На могилах полеглих воїнів священнослужителі місцевих церков відправили панахиди, а учасники автопробігу поклали квіти та запалили лампадки пам’яті.
Так заупокійну службу в м.Тячів відслужили священики Хустсько-Тячівського благочиння УПЦ КП – благочинний о.Андрій Гирич та о. Валерій Микитюк - настоятель храму Різдва Івана Хрестителя с.Нересниця.
Як наголосили організатогри заходу, на Тячівщині започатковується святкування і День Героїв відзначатиметься й надалі кожного року, четвертої неділі травня.
- У неоголошеній війні з російським агресором віддали своє життя деякі мешканці нашого району, захищаючи територіальну цілісність України, мир і спокій наших громадян. Чимало наших земляків відійшло у вічність вже вдома через підірване здоров'я та отримані на війні травми. Та про їх подвиг і самопожертву ми не маємо права забувати! - зазначив очільник Тячівщини Василь Дем'янчук.
Герої не вмирають!
Любов Немеш, прес-служба Тячівської райдержадміністрації





































































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00