Закарпаття продовжує опікуватися відбудовою підпатронатних громад Херсонщини за національною програмою «Пліч-о-пліч»

2023-08-25 11:50:43

На допомогу чекає й 74-річна Катерина Гузій, жителька Великої Олександрівки. В її будинку потрібно замінити пошкоджене вікно та відремонтувати дрібно посічений дах.

«Дощі розмивають стелю нашого дому, тому вона вже почала відвалюватися. Самотужки впоратися несила, тож дуже чекаємо, коли майстри відремонтують оселю», – ділиться жінка.

Разом із чоловіком і сином пані Катерина переховувалася від ворожих обстрілів у підвалі сусідського будинку. Вона також згадує, що там не було зв’язку, тому вони весь час боялися, що туди може прилетіти снаряд, а ніхто й не знатиме.

Родина Гузій майже два місяці прожила в окупації, перш ніж їх вмовили евакуюватися до Кривого Рогу. За той час у хаті побували російські мародери, але нічого цінного там не знайшли. 

Згодом пані Катерина дізналася від знайомих, що оселю пошкодило потужною вибуховою хвилею від влучання ворожого снаряду в сусідній будинок, а потім «прилетіло» і на її подвір’я. Постраждала не тільки хата, а й господарські будівлі та кухня.

Відновлення Великої Олександрівки триває, тож незабаром пошкоджений будинок родини Гузій також відремонтують. Нагадаємо, що в селищі російські окупанти пошкодили майже 500 об’єктів житлової інфраструктури. 

Закарпатці активно допомагають відбудовувати населений пункт та домівки місцевих мешканців. Ремонтні роботи тривають.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00