На Закарпатті проведуть картування закладів, у яких надають послуги з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки

2023-09-04 19:00:39
Усі заклади Закарпатської області, де надають послуги з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, з'являться на зручній інтерактивній мапі. Картування таких осередків передбачає Всеукраїнська програма підтримки ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді Оленою Зеленською.

На одній платформі буде доступна вся інформація про заклади та послуги, які можна в них отримати, повідомив заступник голови ОВА Петро Добромільський під час засідання Координаційного штабу підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації.

«Таким чином ветерани, військовослужбовці, місцеві мешканці й вимушені переселенці зможуть обрати найзручніший осередок, який відповідатиме їхнім потребам, та отримати кваліфіковану підтримку у сфері ментального здоров’я», – зауважив Петро Добромільський.

Як відзначила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Закарпатській області Таїсія Симочко, перед початком етапу картування провели опитування серед надавачів та отримувачів соціальних послуг. Анкетування пройшли 500 організацій, що забезпечують підтримку населення, і понад пів тисячі тих, кому необхідна така фахова допомога. Це дало змогу визначити цільові аудиторії та чітко окреслити їхні потреби.

«Зараз проводимо додаткові опитування серед надавачів послуг щодо того, які навчання вони пройшли. Займаємося підготовкою спеціалістів первинної ланки, щоб рівень соціальної підтримки був високим у громадах. Такі заходи дозволять підвищити рівень обізнаності населення щодо того, де і як можна отримати необхідну допомогу, та сприятимуть збільшенню кількості фахівців, які працюватимуть з краянами», – зауважила Таїсія Симочко.

Особливості впровадження національного проєкту «Ти як?» у нашій області обговорили спільно з директоркою з координації органів центральної і регіональної влади Координаційного центру з психічного здоров'я при КМУ, радницею прем'єр-міністра України Іриною Микитчак та експерткою Центру Ольгою Горбаньовою.
Під час засідання також розглянули питання щодо створення мережі ветеранських хабів у регіоні, працевлаштування ВПО й забезпечення твердим паливом (дровами) в осінньо-зимовий період закарпатців, які прихистили вимушених переселенців.





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00