Чим годувати дитину перед школою? Чи можна давати солодощі з собою? А як щодо гаджетів?

2023-11-13 11:27:34
Ці питання цікавлять багатьох батьків. Як же знайти той баланс, щоб гармонійно та здорОво поєднати розклад та дозвілля вашої дитини?

Збалансоване харчування

Діти, які мають у своєму раціоні повноцінні сніданки, є більш успішними та уважними в навчанні. Організм дитини активно розвивається, тому потребує продуктів, багатих білками та жирами, – м'ясо, рибу, молоко, кефір, сир з урахуванням вікових потреб. Також потрібно вживати овочі та фрукти.

Зважайте, що дітям можна їсти 5-20 грамів цукру на добу. Гарною альтернативою цукеркам та печиву можуть бути сухофрукти – фініки, курага, інжир тощо. Але пам’ятайте, що захоплюватись ними теж не потрібно.

Спортивні та творчі заняття

Їм варто приділяти стільки часу, щоб дитина встигала зробити уроки, спілкуватися з родиною, бувати надворі, вчасно їсти, спати 8-10 годин, долучатися до хатньої роботи і при цьому мати вільний час.

Гаджети

Якщо розглядати ігри та відео як теми для спілкування з однолітками, то навряд чи дитині буде комфортно випасти з контексту. Тому забороняти не варто, але краще запровадити батьківський контроль над часом і контентом. Наприклад, за 2 години до сну телефон автоматично блокується до ранку. Правила мають бути чіткими та проговореними між вами й дитиною. Це не просто, але варто спробувати.

Огляди в лікаря

Окрім випадків, коли дитина захворіла, до сімейного лікаря чи педіатра слід ходити щороку, а також задля щеплень. Стоматолога варто відвідувати кожні півроку або частіше – задля професійного чищення зубів, вчасного виявлення карієсу, спостереження за формуванням правильного прикусу та зміни молочних зубів на постійні. До всіх інших спеціалістів вас направить сімейний лікар.


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00