На нараді в Тячівській РВА обговорили зміни до правил прикордонного режиму

2024-04-01 11:06:36
На нараді під керівництвом Тімура Аверіна, начальника Тячівської РВА, обговорили нововведення «Про прикордонний режим» та дотримання встановлених режимних заходів в межах прикордонної смуги Тячівського району.

Представники прикордонної служби надали детальні роз’яснення про внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим», які регулюють питання прикордонного режиму та до Закону України «Про державний кордон України», який доповнено статтею 24, де визначено порядок в’їзду, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

Змінами передбачено, що громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в'їжджати, перебувати, проживати, провадити роботи й пересуватися у прикордонній смузі лише після отримання відповідного дозволу від органу Державної прикордонної служби України. 

Дозвіл надається на безоплатній основі упродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення від громадянина або організації. Для Тячівського району - це Мукачівський прикордонний загін.

У зверненні на отримання дозволу обов’язково вказуються: 
- прізвище, ім’я та по батькові особи, дата народження, громадянство (підданство) особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги, реквізити документа, що посвідчує її особу, місце проживання (місце перебування), засоби зв’язку; 
- вид дозволу (на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск) та строк дії дозволу (для дозволів на в’їзд і провадження робіт); 
- мета та правові підстави для отримання дозволу.

З метою забезпечення національної безпеки та оборони нашої держави, а також виявлення та попередження правопорушень біля кордону, очільник району звернувся до керівників громад щодо сприяння Держприкордонслужбі у вирішенні питання облаштування інженерних споруд на державному кордоні.

Окремо було наголошено на важливості бронювання військовозобов’язаних керівниками підприємств та установ. Також акцентовано увагу на критеріях, за яким визначаються підприємства, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Пресслужба Тячівської РВА


Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00