Робоча нарада щодо забезпечення належної роботи у сфері соціального захисту населення

2024-04-02 16:25:20
За дорученням начальника Тячівської РВА Тімура Аверіна, з метою забезпечення належної роботи у сфері соціального захисту населення, його заступник Вадим Носа провів робочу нараду з профільними заступниками голів та начальниками відділів СЗН територіальних громад за участі Василя Бонки, керівника Тячівського УСЗН та працівників управління.

Учасники наради обговорили проблемні питання, які виникають під час роботи та шляхи їх вирішення. 
 
Зокрема, йшла мова про випадки несвоєчасної виплати всіх видів державних соціальних допомог, у зв’язку з неудосконаленим програмним забезпеченням. 

Обговорено питання верифікації та покращення їх опрацювання. Зазначено на важливості подання громадянами достовірної інформації під час звернень до відділів СЗ, з метою дотримання вимог законодавства органами соціального захисту населення під час призначення та здійснення виплат державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям і державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Розглянули питання щодо звернень на "гарячу лінію".

Вадим Носа наголосив на якісному наданні послуг та дотриманні законодавства при організації прийому та обслуговуванні громадян. Окрім того, звернув увагу на дотриманні термінів щодо призначення та перерахунку державних соціальних допомог.

Представниками СЗН було підкреслено на доцільності спільної роботи та взаємодії інших управлінь, зокрема Пенсійного фонду, для забезпечення ефективного рівня обслуговування громадян та надання соціальних послуг населенню району. 

Також під час наради порушили питання необхідності збільшення кадрового забезпечення районного управління.

Акцентовано увагу на спільній комунікації громад з районним управлінням, що сприятиме покращенню якості та доступності соціальних послуг для всіх громадян.

Пресслужба Тячівської РВА



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00